Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Символом Австрії є цукерки "Моцарт" або "Моцаровские кульки" /дослівно/. Їх створив зальцбурзький кондитер Пауль Фюрст через 100 років після того, як Вольфганг Амадей Моцарт був визнаний видатним композитором. І довгий час їх робили вручну, а чому б не спробувати і нам.
Інгредієнти:
* Борошно мигдальний - 250 р
* Цукрова пудра - 100 г
* Білок яєчний - 60 г
* білий Шоколад - 100 г
* Фісташки (мелений) - 4 ст. л.
* Ванілін
* Лікер (любой) - 1 ст. л.
* темний Шоколад
Рецепт:
Всі продукти нам знайомі, тільки замість горішок візьмемо мигдаль.
З'єднати мигдальну борошно ,цукрову пудру з білком додати лікер, ванілін і замісити, маса як пластилін.
Докладно як зробити мигдальну і фісташкову масу /марципан/ тут (www.povarenok.ru/recipes/show/65855/)
Миндальную масу скачати ковбаскою ,нарізати однаковими за розміром шматочками, згорнути в кулі. Стільки ж кульок менше розміром, скачати з фісташкової маси і в холодильник на півгодини – година.
Приплюснути, в середину - начинку, знову скачати в кульку. Розтопити Шоколад на водяній лазні або в мікрохвильовій печі і потім, кожна кулька одягаємо на зубочистку і далі в шоколад.
Далі політ фантазії... Як начинку можна взяти ганаш /в пропорції 1х1 вершки, шоколад/скачати кульки, охолодити. Загорнути в марципан, згорнути в кульку. Занурити його в молочний шоколад, в морозилку і наприкінці розтоплений білий шоколад.
Або інша начинка - можна карамель з іриски, можна просто фундук.Добавляя різний лікер - отримати серію смаків.
Вийняти зубочистку і шоколадний кульку на тарілку або кальку.
Доки шоколад не підсох присипати меленими фісташками.
Ну от і все! Всім натхнення і приємного чаювання.
Фото і рецепт: Marinajan