Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Смачне варення з мандарина і апельсина з легкої імбирної ноткою! Відмінне поєднання!
Інгредієнти
* Мандарин (загальна вага всіх очищених фруктів - 500 м) - 10 шт
* Апельсин (великий) - 1 шт
* Цукор - 250 р
* Імбир (мелений) - 2 ч. л.
Приготування
У мене було 10 мандаринів і 1 великий апельсин.
Фрукти помити. Зняти невелику кількість цедри без білої частини (саме вона дає гіркоту варенью).
Залити її окропом і залишити на кілька хвилин.
Очистити фрукти, зняти плівки.
У мене вийшло 500 г очищених фруктів.
Нарізати невеликими шматочками, засипати цукром. Цедру злити, додати в каструлю.
Відставити на півгодини.
Варення поставити на вогонь, довести до кипіння.
Всипати мелений імбир, розмішати.
Варити на малому вогні, помішуючи час від часу, близько 40-50 хвилин (до загустіння). Вимкнути. Відставити убік.
Поки варення остигає, простерилізувати баночки. З цієї кількості фруктів вийшла одна невелика баночка.
Я стерилізую так: у каструлі прокип ’ ятити воду, поставити на неї ґрати, на неї - банки та кришку. Потримати близько 2-3 хвилин.
Варення ще раз довести до кипіння і гарячим розкласти в баночки, відразу ж закрити кришкою і залишити на столі кришкою вниз. Залишити так до охолодження.
Варення можна зберігати в темному прохолодному місці. Варення зберігається до року.
Автор: larik_malasha