Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Є вишневе варення приємніше без кісточок. Але і готувати його складніше. Всьому виною обов'язковий етап видалення кісточок з ягід.
    Інгредієнти:
    * вишня - 1 кг;
    * цукровий пісок - 700 г;
    * води - 0,5 склянки.
    Вишню перебрати від гілочок і листя, вимити, обсушити. Відокремити м'якоть вишні від кісточок. Зробити це можна за допомогою звичайної шпильки.
    Також існують спеціальні пристосування для відділення кісточок. Вийде повний стакан кісточок і близько 3-х склянок м'якоті.
    Приготувати сироп з води, цукру і кісточок від вишні. Для чого поєднати ці складові в каструлю і довести до кипіння на повільному вогні.
    Як тільки розчиниться цукор, отримати всі кісточки з сиропу. Додати в сироп ягоди, довести до кипіння і вимкнути вогонь.
    Через 2-3 години знову поставити варення на вогонь, довести до кипіння і варити на повільному вогні 12 хвилин.
    Зняти піну, розлити вишневе варення з стерильним банкам, закрити кришками і прибрати на зберігання.