Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Є вишневе варення приємніше без кісточок. Але і готувати його складніше. Всьому виною обов'язковий етап видалення кісточок з ягід.
Інгредієнти:
* вишня - 1 кг;
* цукровий пісок - 700 г;
* води - 0,5 склянки.
Вишню перебрати від гілочок і листя, вимити, обсушити. Відокремити м'якоть вишні від кісточок. Зробити це можна за допомогою звичайної шпильки.
Також існують спеціальні пристосування для відділення кісточок. Вийде повний стакан кісточок і близько 3-х склянок м'якоті.
Приготувати сироп з води, цукру і кісточок від вишні. Для чого поєднати ці складові в каструлю і довести до кипіння на повільному вогні.
Як тільки розчиниться цукор, отримати всі кісточки з сиропу. Додати в сироп ягоди, довести до кипіння і вимкнути вогонь.
Через 2-3 години знову поставити варення на вогонь, довести до кипіння і варити на повільному вогні 12 хвилин.
Зняти піну, розлити вишневе варення з стерильним банкам, закрити кришками і прибрати на зберігання.