Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Нам знадобиться:
    борошно - 300 г; сіль; чорний перець (за смаком); мускатний горіх (за смаком); яйце - 4 шт; цибуля ріпчаста (дрібно порізаний) - 1 шт; масло вершкове (125г + 2 сл.л.); сир твердий (можна різних сортів; тертий) - 300 г; молоко - 400 мл; вершки (у мене 20%) - 200 мл; сухарі панірувальні - 2-3 ст. л.
    Приготування:
    Форму діаметром 25 см вистеліть папером для випічки (тут я зробила помилку і папір змащує - цього робити не треба). У кухонному комбайні збийте 125 г масла з 1 яйцем і 1 - 2 ст. л. холодної води.
    Поступово додайте 250 г борошна, змішаної з 1 ч. л. соли.Выложите тісто на поверхню, злегка присипану борошном, і вимісіть до однорідності. Потім розкачайте в коло діаметром 30 см.
    Викладіть його в підготовлену форму, наколіть дно вилкою. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
    Тим часом розігрійте духовку до 175 гр.
    Молоко змішайте з 50 г борошна. Окремо 3 яйця збийте з вершками. 2 ст. л. олії розтопіть в каструлю, додайте цибулю і обсмажте до м'якості. Додайте молоко з борошном і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння.
    Зменшіть вогонь і поваріть 3 - 4 хвилини до загустіння, не перестаючи помішувати. Додайте сир, дайте йому розплавитися. Зніміть з вогню та додайте яично-вершкову суміш.
    Сирна маса виходить дуже густий і тягучою і спочатку зовсім не хоче змішуватися з яично-вершковою, але якщо пару хвилин попрацювати віночком, то все вийде.
    На завершення додайте за смаком сіль, перець і мускатний горіх (у мене велика щіпка). Дно форми з тестом присипте сухарями і вилийте начинку. Запікайте хвилин 45 - 55 до рум'яної скоринки, поки начинка не схопиться.
    Джерело рецепта http://www.povarenok.ru/recipes/show/53401/