Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Малина перетертий з цукром
Малина, заготовлена таким способом, найбільш корисна, оскільки в ній зберігається більше вітамінів. Малина - хороший засіб при застуді.
Інгредієнти
* малина - 1 кг;
* цукровий пісок - 1,5 кг.
Малину розім'яти у невеликій мисці в декілька прийомів. Перекласти в емальовану каструлю, засипати 0,5 кг цукру і розмішати до однорідності.
Потім поступово додати по 0,5 кг цукрового піску, не забуваючи перемішувати.
Щоб цукор повністю розчинився, потрібно перемішувати кілька разів протягом дня. Каструлю залишити на ніч в прохолодному місці.
Вранці останній раз перемішати малину з цукром, розлити по банкам, закрити кришками.
Зберігати в холодильнику
Чорна смородина з цукром
Щоб зберегти в ягоді вітаміни, необов'язково варити варення. Досить перетерти ягоду з цукром.
Інгредієнти
* смородина чорна - 1 кг;
* цукровий пісок - 1,7 кг.
Смородину перебрати, залишити тільки великі ягоди, ретельно вимити. Застелити стіл рушником і посушити на ньому ягоду. Через 2-3 години в мисці невеликими порціями пом'яти ягоди чорної смородини товкачем. Або перетерти ягоду в міксері.
перекласти В каструлю м'яту смородину і додати 0,5 кг цукрового піску, перемішати до розчинення цукру. Поступово додати цукор, що залишився.
Періодично перемішувати протягом всього дня. Коли весь цукор розчиниться, перекласти чорну смородину в банки, закрити кришками і прибрати на зберігання.