Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Малина перетертий з цукром
    Малина, заготовлена таким способом, найбільш корисна, оскільки в ній зберігається більше вітамінів. Малина - хороший засіб при застуді.
    Інгредієнти
    * малина - 1 кг;
    * цукровий пісок - 1,5 кг.
    Малину розім'яти у невеликій мисці в декілька прийомів. Перекласти в емальовану каструлю, засипати 0,5 кг цукру і розмішати до однорідності.
    Потім поступово додати по 0,5 кг цукрового піску, не забуваючи перемішувати.
    Щоб цукор повністю розчинився, потрібно перемішувати кілька разів протягом дня. Каструлю залишити на ніч в прохолодному місці.
    Вранці останній раз перемішати малину з цукром, розлити по банкам, закрити кришками.
    Зберігати в холодильнику
    Чорна смородина з цукром
    Щоб зберегти в ягоді вітаміни, необов'язково варити варення. Досить перетерти ягоду з цукром.
    Інгредієнти
    * смородина чорна - 1 кг;
    * цукровий пісок - 1,7 кг.
    Смородину перебрати, залишити тільки великі ягоди, ретельно вимити. Застелити стіл рушником і посушити на ньому ягоду. Через 2-3 години в мисці невеликими порціями пом'яти ягоди чорної смородини товкачем. Або перетерти ягоду в міксері.
    перекласти В каструлю м'яту смородину і додати 0,5 кг цукрового піску, перемішати до розчинення цукру. Поступово додати цукор, що залишився.
    Періодично перемішувати протягом всього дня. Коли весь цукор розчиниться, перекласти чорну смородину в банки, закрити кришками і прибрати на зберігання.