Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Часто в житті буває так, що вам дуже хочеться зробити щось приємне і запам'ятовується, придумати таке, від чого б близьким і друзям стало тепліше. Думали ви думали про це і… вирішили запросити гостей на вихідні. А логічним апофеозом всіх ваших кулінарних хитрувань замислили зробити десерт. Він-той і поставить останню крапку над «i» у всій вечірці.
Як приготувати незвичайний десерт, несхожий придбаний в супермаркеті? Тут вам і згадати про солодких соусах. З їх допомогою і гостей ви приємно здивувати під завісу, та домашніх порадуєте кулінарної родзинкою.
Взагалі солодкі соуси прийнято подавати до третіх страв: кексам, всіляких млинців, cookies і навіть манної каші. Нууу... пригощати своїх гостей манкою ви не станете, а ось полити соусом спечений морквяний пиріг, торт або присмачити морозиво - дуже і дуже непоганий вариант.Соус: який же цей «ніжний звір»?
При всьому різноманітті рідкої приправи, розрізняють два види цього ласощі. Це креми і власне фруктові соуси.
Якщо в приготуванні ми вдамося до «допомоги» вершків, молока і яєць з цукром, іноді додавши крохмаль, злегка ароматізіруєм все це прянощами: ваніллю (найчастіше), мускатним горіхом, корицею, кардамоном або ж додамо какао і шоколад - у нас на столі буде крем. Так, так, саме крем!
Якщо ж ми хочемо поласувати фруктовим соусом - з холодильника, як «двоє зі скриньки», з'являться декілька яєць, фрукти, фруктові пюре або соки, протерті ягоди, мармелад, крохмаль і цукор. Допитливі гурмани можуть теж із задоволенням пофантазувати, доливаючи або вершків, або невелике кількість вина або яблучного бренді - кальвадосу. Як правило, найчастіше готують абрикосовий, апельсиновий, лимонний, яблучний соуси. Досить незвично виглядають фруктово-ягідні варіанти: рябиново-яблучний, апельсиновий-малиновий і т.д.Так почнемо ж цю пісню: крему краще немає на світі!
Ви вирішили присмачити свій десерт кремом? Відмінний вибір. Тоді наливаємо підлога-літри молока, додаємо ваніль і доводимо до кипіння. Збиваємо два яйця з 1 чайною ложкою борошна з картоплі і 50 г цукру. В отриману суміш плеснем 2-4 столових ложки гарячого молока. Все це перемішуємо і виливаємо в підготовлене вже молоко, добре збиваючи і помішуючи при цьому. Доводимо до кипіння на маленькому вогні і крем готовий. Залишилося охолодити і подати на стол.Фруктовый соус люблять діти!
Якщо ж молоде покоління обирає соус, поступаємо наступним чином. Беремо 250 г вершків і, розмішавши в них 1 столову ложку крохмалю, доводимо до кипіння при помішуванні. Збите добіла яйце з цукром змішуємо з попередньо натертої цедрою лимона або апельсина і сполучаємо з вершками. А коли соус загусне і практично досягне точки кипіння, знімаємо його з вогню, додати сік лимона і двох апельсинів, наприклад. І не забуваємо при цьому постійно помішувати і збивати нашу смакоту. А далі… Далі залишається тільки охолодити і можна пускати готовий соус у справу.
Ну ось, власне кажучи, і вся мудрість, вся наука. Просто? А хто говорив, що буде складно?! І смачного вам і вашим гостям!
Автор: Валентин Карелін