Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Неймовірно проста, але в той же час оригінальна закуска. Із серії - "треба приготувати салат з нічого". Це саме той випадок. Але, як ми вже згадували, італійці вміють готувати! І острів Сардинія не виняток.
Інгредієнти:
* зварені круто яйця - 5 шт;
* свіжий зерновий (або білий хліб для тостів - 3 скибочки;
* петрушка - пучок;
* часник - 2 зубчики;
* оливкова олія - 4 ст.л.;
* білий винний оцет - 4 ч.л.;
* сіль.
Чистимо яйця від шкаралупи, чистимо часник і моєму петрушку.
На розігріту пательню виливаємо оливкова олія, оцет і щіпку солі. Яйця ріжемо уздовж на половинки і ставимо їх зрізом вниз на сковорідку.
Смажимо, поки не випариться запах оцту (5 хвилин), 1 раз перевернемо акуратно, зберігаючи на місці жовток.
Поки дрібно ріжемо петрушку і часник. А також дрібно ріжемо хліб без кірки, щоб вийшли крихти.
Яйця перекладаємо в салатник, а на тій же сковорідці смажимо крихти, часник і петрушку до золотистого кольору крихт.
Коли готове, викладаємо на яйця і перемішуємо.
Подаємо.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна