Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Сирна запіканка - спогад з дитинства. Як я любила, коли її готували в дитячому садку на сніданок. Ось тільки подавали тоді запіканку не з моїм улюбленим абрикосовим джемом, а зі сметаною.
    Інгредієнти:
    * сир 9% жирності - 600 г;
    * яйця - 2 штуки;
    * цукровий пісок - 4 столові ложки;
    * ванільний цукор - 1 пакетик (10 г);
    * манна крупа - 4 столові ложки;
    * цедра апельсина
    * вершкове масло - 1 чайна ложка;
    * панірувальні сухарі - 1-2 столові ложки;
    * сіль - щіпка;
    * цукрова пудра - 1 чайна ложка.
    Два яйця розбити і розтерти з цукровим піском. Додати манної крупи, перемішати. Потім додати сир і ванільний цукор, перемішати до однорідного стану.
    Злегка присолити і додати цедру апельсина. Ретельно перемішати. Накрити рушником і забути на 2 години, для того щоб манка набухла і запіканка вийшла повітряної.
    За бажанням і настрою можна додати в сирну масу:
    * 0,5 склянки родзинок;
    * нарізати кураги;
    * натерти цедру лимона;
    * дрібно нарізати яблука.
    Через 2 години змастити рознімну форму для запікання вершковим маслом, посипати панірувальними сухарями і викласти в сирну масу. Дно роз'ємною форми обернути фольгою, щоб потім не відмивати духова шафа.
    Запікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готовність перевірити також як при приготуванні бісквіта (середину запіканки проткнути дерев'яної зубочисткою або сірником; якщо суха, значить готова).
    Дістати сирну запіканку з духового шкафа, трохи остудити, посипати цукровою пудрою, нарізати на порції, розкласти по тарілках, полити або згущеним молоком, або сметаною, або вашим улюбленим варенням.
    Автор: Господиня