Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Сирна запіканка - спогад з дитинства. Як я любила, коли її готували в дитячому садку на сніданок. Ось тільки подавали тоді запіканку не з моїм улюбленим абрикосовим джемом, а зі сметаною.
Інгредієнти:
* сир 9% жирності - 600 г;
* яйця - 2 штуки;
* цукровий пісок - 4 столові ложки;
* ванільний цукор - 1 пакетик (10 г);
* манна крупа - 4 столові ложки;
* цедра апельсина
* вершкове масло - 1 чайна ложка;
* панірувальні сухарі - 1-2 столові ложки;
* сіль - щіпка;
* цукрова пудра - 1 чайна ложка.
Два яйця розбити і розтерти з цукровим піском. Додати манної крупи, перемішати. Потім додати сир і ванільний цукор, перемішати до однорідного стану.
Злегка присолити і додати цедру апельсина. Ретельно перемішати. Накрити рушником і забути на 2 години, для того щоб манка набухла і запіканка вийшла повітряної.
За бажанням і настрою можна додати в сирну масу:
* 0,5 склянки родзинок;
* нарізати кураги;
* натерти цедру лимона;
* дрібно нарізати яблука.
Через 2 години змастити рознімну форму для запікання вершковим маслом, посипати панірувальними сухарями і викласти в сирну масу. Дно роз'ємною форми обернути фольгою, щоб потім не відмивати духова шафа.
Запікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Готовність перевірити також як при приготуванні бісквіта (середину запіканки проткнути дерев'яної зубочисткою або сірником; якщо суха, значить готова).
Дістати сирну запіканку з духового шкафа, трохи остудити, посипати цукровою пудрою, нарізати на порції, розкласти по тарілках, полити або згущеним молоком, або сметаною, або вашим улюбленим варенням.
Автор: Господиня