Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Класична сирна запіканка
2 пачки сиру розтерти з 2-ма ст. ложками цукру, додати 2 яйця, 2 ст. ложки борошна або 2 ст. ложки манної крупи.
Добре перемішати, викласти суміш у змазану маслом форму і випікати в розігрітій духовці до рум'яної скоринки при температурі 175-180 градусів.
Запіканка з сухофруктами
Готується тісто так само, як і в попередньому рецепті, тільки в кінці замішування додається суміш сухофруктів. Це може бути родзинки, курага, чорнослив, фініки, інжир.
Якщо сухофрукти берете дуже сухі, то їх необхідно розпарити. Залити сухофрукти на кілька хвилин окропом, і тільки потім, порізавши на невеликі шматочки, додавати до сиру.
Запіканка з замороженими ягодами
Тісто для запіканки готується за класичним рецептом, наприкінці замішування додаються будь-які заморожені ягоди, наприклад, вишня, журавлина, смородина, чорниця, малина, полуниця та інші.
Якщо ви використовуєте кислі ягоди, такі як журавлина, брусниця, то цукру в тісто додати більше.
Запіканка з зеленню
Збити до піни 3 яйця, додати до них рубану зелень і зелену цибулю. За смаком кладемо сіль і перець. До суміші додаємо 2 пачки сиру і 2-3 ст. ложки борошна.
Інше, як у попередніх рецептах, викладаємо тісто в підготовлену форму й випікаємо в розігрітій духовці.
Запіканка "Паризька'"
Якщо в попередній рецепт запіканки, замість борошна Ви покладете манну крупу, то у Вас не вийде "Запіканка з зеленню"', а "Паризька запіканка'".