Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • М'ясо і картоплю чудово гармонують з солоними огірками. У страви гарне поєднання фактур - м'який ніжний картоплю і більш щільне м'ясо. Смак - кисловато-солонуватий. При їжі відчувається легкий аромат солоних огірків.
    Готувати азу по татарски досить утомливо, так як всі продукти доводиться обсмажувати окремо. Але при такому персональному обсмажуванні виходить найкращий смак.
    наприкінці сторінки я дам полегшений рецепт азу, де всі продукти закладаються по черзі в один сотейник. Смак апу-лайт не такий насичений і навіть простуватий. Та й картоплю без попередньої обжарювання погано тримає форму і розвалюється.
    СКЛАД:
    500г м ’ якоті яловичини, 2 ст ложки томатного соусу або 2 невеликих свіжих помідори або 1/3 склянки томатного соку, 2 невеликих солених огірки (~150г), 4~5 середніх картоплин (~500г), 1 велика цибулина (200~250г), 6 ст ложки рослинної або топленого масла, 1~1,5 склянки води, 1 ст. ложка солі, перець
    При приготуванні азу по татарски необхідно використовувати 2 великі сковороди.
    Цибулю нарізати як можна дрібніше.
    Розігріти в сковороді на середньому вогні 1 столову ложку олії. Викласти цибулю.
    Смажити при періодичному помішуванні до прозорості і часткового зарумянивания лука.
    Покласти до цибулі томатну пасту або томатний сік або подрібнені помідори.
    Обсмажувати всі разом - якщо покладена томатна паста, то півхвилини, якщо сік або свіжі помідори, то упаривать 3~5 хвилин на великому вогні.
    Поки смажена цибуля, підготувати мясо.Говядину нарізати брусками.
    У сковороді на великому вогні розігріти 2 столові ложки олії.
    Покласти м'ясо і обсмажити до утворення скориночки.
    м'ясо покласти цибулю з томатом.
    Влити 1 склянку води і всипати сіль і перець.
    Вогонь зменшити до мінімального, накрити сковороду кришкою.
    Тушкувати м'ясо приблизно 30 хвилин.
    Солоні огірки натерти на крупній тертці.
    Злегка обсмажити в першій сковороді з невеликою кількістю олії.
    З огірків повинна выпариться що виділилася волога.
    Покласти огірки в сковороду до м'яса.
    Тушкувати разом 10 хвилин, поки підготовляє картоплю.
    Якщо м'ясо все ще залишиться жорстким, то дотушить його до м'якості.
    Картоплю очистити, нарізати брусками і промити в холодній воді від крохмалю.
    В вільну першу сковороду налити 2 столові ложки масла і розігріти його на максимальному вогні.
    Покласти в сковороду картоплю.
    Обсмажити до утворення легкої скоринки.
    З'єднати картоплю та м'ясо в одній сковороді.
    Тушкувати на мінімальному вогні під кришкою до м ’ якості картоплі - 5~10 хвилин.
    При подачі страви посипати зеленню і подрібненим часником.
    Полегшений варіант приготування апу.
    У сотейнику розігріти 3-4 столові ложки олії.
    Покласти дрібно нарізану цибулю і обсмажити до прозорості.
    Додати тертий солоний огірок і томатну пасту (або інші томатні продукти).
    Тушкувати до випарювання зайвої рідини.
    Потім в сковороду покласти м'ясо.
    Влити воду, додати сіль і перець.
    Залишити гаситися під кришкою на маленькому вогні до м ’ якості м'яса - приблизно на 40 хвилин.
    Покласти нарізану і промитий картоплю. Перемішати.
    На великому вогні довести до кипіння, потім вогонь зменшити і тушкувати під кришкою до м ’ якості картоплі.