Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
М'ясо і картоплю чудово гармонують з солоними огірками. У страви гарне поєднання фактур - м'який ніжний картоплю і більш щільне м'ясо. Смак - кисловато-солонуватий. При їжі відчувається легкий аромат солоних огірків.
Готувати азу по татарски досить утомливо, так як всі продукти доводиться обсмажувати окремо. Але при такому персональному обсмажуванні виходить найкращий смак.
наприкінці сторінки я дам полегшений рецепт азу, де всі продукти закладаються по черзі в один сотейник. Смак апу-лайт не такий насичений і навіть простуватий. Та й картоплю без попередньої обжарювання погано тримає форму і розвалюється.
СКЛАД:
500г м ’ якоті яловичини, 2 ст ложки томатного соусу або 2 невеликих свіжих помідори або 1/3 склянки томатного соку, 2 невеликих солених огірки (~150г), 4~5 середніх картоплин (~500г), 1 велика цибулина (200~250г), 6 ст ложки рослинної або топленого масла, 1~1,5 склянки води, 1 ст. ложка солі, перець
При приготуванні азу по татарски необхідно використовувати 2 великі сковороди.
Цибулю нарізати як можна дрібніше.
Розігріти в сковороді на середньому вогні 1 столову ложку олії. Викласти цибулю.
Смажити при періодичному помішуванні до прозорості і часткового зарумянивания лука.
Покласти до цибулі томатну пасту або томатний сік або подрібнені помідори.
Обсмажувати всі разом - якщо покладена томатна паста, то півхвилини, якщо сік або свіжі помідори, то упаривать 3~5 хвилин на великому вогні.
Поки смажена цибуля, підготувати мясо.Говядину нарізати брусками.
У сковороді на великому вогні розігріти 2 столові ложки олії.
Покласти м'ясо і обсмажити до утворення скориночки.
м'ясо покласти цибулю з томатом.
Влити 1 склянку води і всипати сіль і перець.
Вогонь зменшити до мінімального, накрити сковороду кришкою.
Тушкувати м'ясо приблизно 30 хвилин.
Солоні огірки натерти на крупній тертці.
Злегка обсмажити в першій сковороді з невеликою кількістю олії.
З огірків повинна выпариться що виділилася волога.
Покласти огірки в сковороду до м'яса.
Тушкувати разом 10 хвилин, поки підготовляє картоплю.
Якщо м'ясо все ще залишиться жорстким, то дотушить його до м'якості.
Картоплю очистити, нарізати брусками і промити в холодній воді від крохмалю.
В вільну першу сковороду налити 2 столові ложки масла і розігріти його на максимальному вогні.
Покласти в сковороду картоплю.
Обсмажити до утворення легкої скоринки.
З'єднати картоплю та м'ясо в одній сковороді.
Тушкувати на мінімальному вогні під кришкою до м ’ якості картоплі - 5~10 хвилин.
При подачі страви посипати зеленню і подрібненим часником.
Полегшений варіант приготування апу.
У сотейнику розігріти 3-4 столові ложки олії.
Покласти дрібно нарізану цибулю і обсмажити до прозорості.
Додати тертий солоний огірок і томатну пасту (або інші томатні продукти).
Тушкувати до випарювання зайвої рідини.
Потім в сковороду покласти м'ясо.
Влити воду, додати сіль і перець.
Залишити гаситися під кришкою на маленькому вогні до м ’ якості м'яса - приблизно на 40 хвилин.
Покласти нарізану і промитий картоплю. Перемішати.
На великому вогні довести до кипіння, потім вогонь зменшити і тушкувати під кришкою до м ’ якості картоплі.