Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для приготування страви Вам знадобиться:
    для начинки:
    телятина (фарш) - 300г;
    оливкова олія - 3 ст. л.;
    цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
    вино - 50г;
    сіль, перець, шавлія, розмарин - за смаком;
    для соусу бешамель:
    масло вершкове - 30г;
    борошно - 2 ст.л.;
    молоко - 2 склянки;
    перець, мускатний горіх (натертий) - за смаком;
    пластини лазаньї - 10-12 пластин
    Цибулю дрібно нарізати, обсмажити в рослинній олії до прозорості, додати фарш і, помішуючи, обсмажити. Влити вино, засипати дрібно порізані пряні трави, посолити, поперчити і продовжувати смажити.
    Помідори ошпарити, зняти з них шкірку і подрібнити. Утворилася масу додати до фаршу, закрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні близько 20 хвилин.
    Приготувати соус бешамель: розтопити вершкове масло, обсмажити в ньому борошно до горіхового запаху, акуратно влити гаряче молоко, стежачи за тим, щоб не було грудочок, добре розмішати.
    Приправити соус за смаком сіллю, тертий мускатним горіхом і дати прокипіти 4-5 хвилин.
    Пластини лазаньї відварити в киплячій підсоленій воді протягом 3-4 хвилин, додавши до неї дві столові ложки рослинної олії, щоб платівки не склеювалися.
    Пластини відкинути на сито, дати стекти воді, після чого викласти їх на рушник і дати трохи обсохнути.
    Форму змастити маслом і дно покрити шаром пластин лазаньї, на них покласти шар м'ясної начинки, полити соусом бешамель і посипати тертим пармезаном і крупинками масла.
    Потім накрити другим шаром пластин, покласти другий шар начинки і т.д., закінчивши шаром начинки і соус бешамель. Зверху посипати сиром і покласти кілька шматочків вершкового масла.
    Запікати в попередньо нагрітій духовці близько 30 хвилин. Готову лазанью подавати гарячою.
    Автор: Олена Покровська