Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже простий спосіб приготування індички. Щоб м'ясо залишалося соковитим, птицю запікаю в спеціальному пакеті грудкою вниз. час запікання визначається з розрахунку 30 хвилин на кожен кілограм.
    Інгредієнти:
    індичка - 2.5 кг;
    селера (стеблової) - 3 стебла;
    морква - 1 шт. (велика);
    сіль, мелений чорний перець - за смаком;
    для глазурування:
    гірчиця - 1 ст.л.;
    паприка - 1 ч.л.;
    часник - 3 зубчіка;
    оливкова олія - 3 ст.л.;
    апельсиновий джем - 2 ст.л.;
    лимон (сік) - 1 ч.л.
    Тушку птиці промити, обсушити рушником, натерти сіллю та перцем (всередині і зовні). Стебла селеру і очищену моркву нарізати брусками і викласти в черевце індички.
    Ніжки птиці скласти під черевом і пов'язати нитками. Крила заховати в прорізи, які попередньо зробити на бочках тушки.
    Для глазурування змішати оливкову олію, гірчицю, джем з лимонним соком, паприкою і подрібненим часником.
    Змастити індичку глазировкой. Помістити тушку в пакет для випічки (один куточок відрізати), зав'язати отвір пакету. Укласти в жароміцної страва грудкою вниз і запікати при 180С 1 годину 20 хвилин.
    Зняти пакет і останні 10 хвилин, перевернувши птицю грудкою вгору, запікати, поливаючи соком, що утворився. Готову індичку вийняти з духовки, накрити фольгою т дати трохи охолонути, перед тим як подавати на стіл.
    Фото і рецепт: Олена Покровська