Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * печінка курки або індички (у крайньому випадку теляча) - 700 гр;
    * цибуля - 2 шт;
    * часник - 2 зубчики;
    * вершки 35% - 250 мл;
    * біле сухе вино - 100 мл;
    * мускатний горіх;
    * коріандр - 1 ч.л.;
    * оливкова олія - 4 ст.л.;
    * вершкове масло - 150 гр;
    * сіль, мелений перець.
    Моєму печінку (тут індича) і ріжемо крупно.
    Цибулю ріжемо півкільцями, часник дрібно.
    В розігрітій з оливковою олією сковороді розтоплюємо вершкове масло (50 гр).
    Кидаємо туди цибулю і часник і смажимо пару хвилин до румяночек. Інтенсивний вогонь.
    Тим часом можна розтерти в ступці коріандр. Ви можете взяти мелений, але він незрівнянно програє в аромату свежеизмельченному.
    До цибулі і часнику кидаємо печінка і смажимо на тому ж інтенсивному вогні хвилин 5-10 - печінка не повинна висохнути! Всередині повинна бути рожевим, але без крові!
    Солимо, перчимо, додаємо коріандр, трьом прямо в сковорідку мускатний горіх (не весь! нам потрібна щіпка), вливаємо вино і тушкуємо 5 хвилин. Потім вливаємо вершки, після закипання чекаємо хвилину і вимикаємо.
    Перекладаємо вміст сковороди в миску і пробиваємо занурювальним блендером до однорідності.
    Потім розкладаємо по мисочкам-формах. У мене вийшли три таких ось.
    В ковші розтоплюємо на маленькому вогні залишилися 100 гр вершкового масла.
    Поливаємо маслом кожну мисочку з паштетом, дати охолонути, накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник.
    Подаємо на тостах або просто на хлібі. Ідеально на сільському або житньому.
    іноді Я роблю на стіл бутерброди, а іноді подаю на великій дошці порізаний свіжий хліб в тканинній серветці, туди ж ставлю мисочку з паштетом і кладу ножик - гості самі собі із задоволенням мажуть бутерброди.
    Приємного апетиту!
    NB! - У мене мама робила навіть більше святковий варіант - намащує на фольгу м'яке вершкове масло (кімнатної температури) шаром, зверху викладала паштет і повертала в рулет, потім в холодильник.
    Потім якщо його розгорнути і нарізати, виходять дуже красиві порційні шматки паштету з маслом.
    - В паштет можна додати ст.л. коньяку, якщо його не будуть їсти діти.
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна