Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Печінковий торт - прекрасна святкова закуска. Прикраса вашого столу, так сказати. Він гарний і цікавий собою. А той варіант, який я пропоную вам, ще і смачний!
    Інгредієнти:
    куряча печінка - 800 гр;
    яйця - 2 шт;
    борошно - 2/3 склянки;
    крохмаль (у мене кукурудзяний) - 1 ст.л.;
    сіль - 1 ч.л.;
    чорний мелений перець - 1 ч.л.;
    морква - 2 великих;
    цибулина - 1 велика;
    сир - 150 гр;
    відварені яйця - 3 шт;
    кріп - невеликий пучок;
    сметана жирна - 400 гр;
    майонез (у мене домашній) - 150 гр;
    часник - 2 зубчики;
    оливкова олія - 4 ст.л.
    Моєму печінку і складуємо її в блендер. Перемелюють до однорідного стану.
    Вбиваємо туди яйця і знову перемішати.
    Потім додамо 2 ст.л. з гіркою сметани, перемішаємо. Потім борошно.
    Потім крохмаль, сіль і перець. Поясню про крохмаль. Куряча печінка дуже ніжна і рідке тісто виходить. Щоб млинці не руйнувалися, ми страхуймося крохмалем.
    Знову перемішуємо до однорідного стану і залишаємо постояти, щоб борошно розбухла. Як раз займемося начинками.
    Трьох морквину на дрібній тертці.
    На розігрітій з оливковою олією сковорідці починаємо тушкувати нашу моркву на середньому вогні.
    Поки поріжемо цибулю дрібними смужками.
    Відправляємо цибулю в сковорідку до моркви і тушкуємо всі разом до м'якості, 10 хвилин.
    Тим часом натремо на дрібній тертці сир і варені яйця.
    Дрібно-дрібно поріжемо кріп (без стебел). Відправляємо його до сиру з яйцями.
    соус Змішаємо. Решту сметану перемішуємо з майонезом, видавимо туди часник і посолимо-поперчити за смаком.
    Половину соусу перемішуємо з яично-сирною начинкою.
    Другу половину з подостывшей морквиною.
    Починаємо випікати млинці. Розігріту пательню змащуємо з допомогою пензлика оливковою олією і наливаємо ополоник тесту. Як тільки краю млинці стануть браунінг, перевертаємо. Це буквально хвилина-півтори.
    На іншій стороні смажимо також. Нам не можна їх перетримувати, млинці повинні бути ніжними, а не сухими.
    Готовий млинець кладемо на блюдо. Я вирізаю з пекарської папери 4 смужки і підкидаю під краю млинці, щоб начинками не забруднити блюдо. Намазуємо перший млинець морквяної начинкою. Щедро так, не скупимся.
    Далі складуємо другий млинець і намазуємо його сирною начинкою. Я мажу через хвилинку, щоб він трохи охолов.
    І так до кінця торта. У мене вийшло 10 або 11 коржів. Верхній я завжди мажу сирною начинкою. Виймаємо паперові смужки і ставимо торт у прохолодне місце просочуватися. Ідеально - на ніч. Бо, як, він дуже смачний.
    Скажу вам чесно - поки торт остигає і починає просочуватися, він найчастіше починає "їхати", як Пізанська вежа. Я руками радісно поправляю його на місце. Так що послеживайте перший час-два за ним.
    При подачі нарізаємо наш торт, відповідно як торт, і акуратно по тарілках. У той же день його звичайно ж теж можна їсти, але підкреслю, що ідеальний він після ночі з холодильником.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга