Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Що приготувати з фаршу? Відповідь на питання залежить від того, який фарш. Хоча я знаю одне блюдо, яке виходить смачне завжди, незалежно від того, який фарш використовується. Цим блюдом є домашні ковбаски.
    Для приготування ковбасок вам знадобляться або натуральні кишки (без проблем замовляються через Інтернет), або продаються набори для ковбасок, до складу яких входять оболонка для ковбас і спеції.
    Ковбасу можна приготувати з курячого фаршу. Для приготування буде потрібно:
    - куряче філе, краще м'ясо стегна;
    - цибуля ріпчаста;
    - сало свіже;
    - часник;
    - петрушка;
    - олія для обсмажування лука;
    - сіль, перець, спеції за смаком.
    Все робимо на око. Хочеться більше сала - кладіть більше сала. Хочеться гостріше - додайте більше перцю. Майте на увазі, що в один метр кишок діаметром 34-36 мм міститься приблизно півкілограма фаршу, плюс мінус ще трохи-трохи.
    Дрібно нарізати цибулю і обсмажити на рослинній олії. Поки цибуля остигає, підготувати до перемелювання куряче м'ясо. Куряче філе прокрутити через м'ясорубку, рівномірно додаючи обсмажену цибулю. Сало дуже дрібно порізати: чим дрібніше у вас вийде, тим краще. Перемішати фарш і сало. Часник і петрушку подрібнити наскільки це можливо. Додати їх у фарш і ретельно вимісити. Посолити, поперчити, додати улюблені спеції. Дати фаршу вилежатися в холодильнику 10-12 годин.
    Наповнити оболонку для ковбасок отриманим фаршем. Скрутити ковбаски у вигляді спіралі і заколоти зубочисткою, щоб спіраль не разматывалась. Щоб у процесі запікання ковбаси оболонка не тріскалася, її треба проколоти в декількох місцях тонкою голкою. Покласти ковбасу на змащене маслом деко і поставити в духовку. Духовку необхідно попередньо розігріти, тоді ковбаски вийдуть соковитіше. Час приготування - приблизно півгодини, потім перевернути і запікати ще хвилин 20. Можна ковбаски не перевертати, просто через півгодини включити режим гриль (якщо він є у вашій духовці).
    Що приготувати з фаршу, якщо у вас немає оболонки для ковбаси?
    Котлети, зрази, пельмені, манти, біляші або чебуреки, пиріг мусаку, голубці або долму, нафарширувати їм макарони або такі овочі, як баклажани, кабачки, помідори.
    Ми ж з вами приготуємо запечений фарширований перець. Для приготування цієї страви треба взяти:
    - перець солодкий - 10 шт;
    - фарш - 500 г;
    - гриби свіжі - 200 г (можна і без грибів, але з ними смачніше);
    - варений рис - півсклянки;
    - помідори;
    - майонез - 3 столових ложки;
    - петрушка - 1 пучок;
    - тертий сир - 100 г;
    - сіль, перець, спеції за смаком.
    Перець розріжте уздовж на 2 частини. Очистіть від насіння. Змішайте фарш з рисом. Додайте нарізані гриби і нарізану петрушку. Для соковитості фаршу розмішайте його з трьома столовими ложками майонезу. Якщо ви не прихильник майонезу, то можете додати вершки, сметану або молоко. Посоліть, поперчіть фарш за смаком. За бажанням додайте ваші улюблені спеції.
    Викладіть фарш в половинки перцю. Поріжте помідори кільцями. На кожен перець поверх фаршу укладіть кружечок помідорки. Зверху трохи посипте тертим сиром. Викладіть перець на деко, змащене маслом або покритий пергаментним папером. Запікайте перці в духовці при температурі 180-190 градусів до готовності. Приблизний час приготування 35-40 хвилин.
    Тепер ви знаєте, що приготувати з фаршу. Приємного апетиту!
    Аліса Гришко