Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Біле м'ясо курячих грудок тим смачніше, чим менше його сушать на сковороді або в духовці. М'ясо повинно бути прожареним, з скоринкою, але залишатися соковитим. Тому в цьому рецепті я спочатку фарширую грудки сиром з базиліком, потім швидко обсмажую на сковороді і доводжу до готовності в духовці. Виходить і скоринка зверху, і соковите м'ясо з сиром і зеленню всередині.
    Інгредієнти:
    куряча грудка (без шкіри і кісток) - 2 шт.;
    сир - за смаком;
    базилік - за смаком;
    сіль;
    олія для смаження.
    Кожну курячу грудинку розділити на 2 рівні частини і злегка відбити, використовую молоток для м'яса або рукоятку ножа.
    Зробити у відбитому скибочці м'яса глибокий розріз (кишеня).
    Для начинки нарізати сир скибочками, а у базиліка відокремити листя від стебел. Мені потрібні тільки листя.
    Скласти сир, базилік в чашу блендера і крупно порізати.
    З базиликово-сирної маси сформувати невеличкі ‘котлетки’, які поклала в розріз курячої грудки. Щоб сир не витікав поєднала краю розрізу дерев'яної зубочисткою. Приправити сіллю.
    На гарячу сковороду налила трохи масла і обсмажила курячу грудинку з усіх боків до золотистої скориночки. Потім переклала на деко, покритий пекарської папером, і довела до готовності в прогрітій до 200С духовці.
    Час приготування варіює від 10 до 20 хвилин (залежить від вашої духовки і того, як тонко відбили м'ясо).
    Автор: Олена Покровська