Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Як то в магазині я натрапила на пачку з різнокольоровими чіпсами - червоними, бардовыми, синіми. Привернуло назва «овочеві чіпси», і хоча, звичайно, хоч і овочеві, все одно вони досить шкідливі (так як смажаться у великій кількості олії), все одно досить оригінальні. Виявилося, що приготувати такі чіпси можна і вдома.
    Ось приклад такого рецепту:
    Інгредієнти (на 4 особи):
    1200 грамів свинячих реберець
    2 буряка
    1 пучок салату
    1 зубчік часнику
    3 столові ложки меду
    вода
    оцет
    оливкова олія
    сіль
    2 шт. гвоздікі
    1 лавровий лист
    8-10 горошин чорного перцю
    петрушка (для прикраси)
    1. Нарізати ребра на 4 частини і покласти їх у скороварку, заливши водою, додавши 2 гвоздики, кілька горошин перцю і лавровий лист. Закрийте кришкою і варіть протягом 15 хвилин з моменту, коли почне виходити пар. Після цього відкрийте каструлю, дістаньте реберця і дайте охолонути.
    2. Помістити ребра на лист для випікання і посолити. Змішайте мед з невеликою кількістю олії і змастіть ребра з обох сторін. Зажарте в духовці при температурі 190 ° C протягом 12-15 хвилин.
    3. Промийте салат, висушити і наріжте. Викладіть на тарілку, додайте зубчік часнику, очищений і рубаний. Полийте олією, оцтом і посоліть. Все добре перемішайте.
    4. Очистіть буряк і поріжте її на тонкі скибочки. Обсмажити на сковороді з маслом і обсушіть на тарілці з кухонного папером, щоб ввібралося зайве масло. Подавайте реберця з салатом і чіпсами з буряка. Прикрасьте листям петрушки.
    Рада:
    Порізану буряк опустіть на кілька хвилин у воду, щоб пішов зайвий цукор і буряк не згоріла при смаженні.