Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Чудовий рецепт, відомий з дитинства. Я його трохи updated, щоб не було настільки жирно і від цього боляче совісті. Він гарний тим, що тут м'ясо відразу з гарніром. Варіант для швидкого святкової вечері. Раптом ви працюєте в Новий Рік до пізнього вечора?
    насправді, замість свинини ви можете використовувати телятину або гарну яловичину. Ваш вибір.
    Інгредієнти:
    свиняча корейка - 700 гр;
    цибуля - 2 середніх або 1 велика шт;
    картопля - 4 великих;
    оливкова олія - 3 ст.л.;
    майонез - 2 ст.л.;
    сметана - 4 ст.л.;
    сир - 100 гр;
    сіль, чорний перець.
    Моєму та висушуємо м'ясо, чистимо картоплю і цибулю.
    М'ясо нарізати тонкими скибками.
    Злегка відбиваємо кожен і складуємо в миску.
    Солимо й перчимо свіжомеленим перцем. Наливаємо оливкова олія.
    Добре перемішуємо руками. Залишаємо маринуватися хвилин на 30 при кімнатній температурі. Якщо довше, то в холодильнику.
    Цибулю ріжемо колечками в міліметр товщиною.
    Розкладаємо цибулю по дну форми для запікання.
    Картоплю теж нарізати кружками.
    На лук викладаємо м'ясо. Внахлест класти не треба, але його можна трохи "присборивать" бо воно усмажується.
    Картоплю викладаємо трохи внахлест і красиво.
    У тарілці змішати майонез і сметану. Солимо, перчимо. Я ще додала приправу "лісовий збір" в млині, там різні трави й сухі гриби.
    На дрібній терці або в блендері подрібнюємо сир і додаємо в соус.
    Намазуємо цю красу на картоплю.
    Відправляємо в розігрітій до 180 градусів духовку хвилин на 30-40, до золотистого верху.
    Дуже смачно зі свіжими овочами або квашеною капустою.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга