Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Для 4-х людина нам знадобляться:
    * 12-16 курячих крилець (залежно від розміру)
    * 1/2 чайні ложки соєвого соусу
    * 1/2 чайні ложки саке
    * кукурудзяний крохмаль
    * соняшникова олія для смаження
    Для соусу:
    * 2 шт. лука-порею
    * 1 перчик чилі без насіння
    * 100 мл соєвого соусу
    * 1 ложка саке*
    * 30 мл рисового оцту
    * 2 ложечки цукру
    Як приготувати курячі крильця під соусом з лука-порею:
    Почнемо з того, що замаринуем крильця в соєвому соусі і саке. Залишаємо їх на час.
    Готуємо цибуля-порей. Добре його моєму і дрібно ріжемо. Підсмажуємо його на сковорідці з невеликою кількістю олії і додаємо дрібно рублений перчик чилі (акуратно зніміть перед цим насіння), соєвий соус, саке і цукор. Змішуємо все це й залишаємо на маленькому вогні на кілька хвилин.
    Тепер повертаємося до курячих крилець. Обвалюємо їх у кукурудзяному крохмалі і смажимо у великій кількості заздалегідь нагрітого соняшникової олії.
    Коли вони добре підсмажаться, дістаємо їх і викладаємо на вбираючу кухонну папір, щоб пішло зайве масло.
    Подаємо разом з соусом. Приємного апетиту!
    * Ніж можна замінити саке? Саке - рисове вино або рисова горілка, можна замінити (хоча, звичайно, це не ідеальна заміна) білим сухим виноградним вином.