Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Прекрасне блюдо для холодної погоди - ситна, зігріває та швидке в приготуванні, воно не вимагає додаткового гарніру. Чоловік з друзями збирався на мальчишник на дачу, ось я їм і приготувала "ссобойку", щоб вони там пельменями не харчувалися. Коли потрібен швидкий вечеря - чудово!
    Інгредієнти:
    * фарш змішаний (яловичина + свинина) - 500 гр;
    * цибуля - 1 шт;
    * перець болгарський - 3 шт (різних кольорів);
    * стебло селери - 1 шт;
    * перець чилі - 1 шт;
    * протерті томати - 400 мл;
    * консервована червона квасоля у власному соку - 2 банки;
    * кінза - пучок;
    * орегано - щіпка;
    * сіль, мелений чорний перець.
    На великий, важкою, попередньо розігрітій з рослинним маслом, сковорідці обсмажуємо фарш. До сіро-коричневого кольору (щоб пропав рожевий колір - ознака сирого м'яса). В процесі обсмажування розбиваємо грудочки фаршу лопаткою, щоб він був однорідним. Солимо й перчимо. На це знадобиться 5 хвилин.
    А поки чистимо й ріжемо цибулю. Чверть-кільцями.
    Ріжемо такими ж за розміром смужками болгарський перець.
    Я не випадково в інгредієнтах написала, що перець повинен бути різнокольоровим - тоді наше готове страва буде яскравим! У мене зелений, жовтий і оранжевий.
    Готовий фарш викладаємо на тарілку, викладену паперовим рушником, щоб пішов зайвий жир.
    На тій же сковороді, де смажився фарш, обсмажуємо цибулю до золотинок. Потім додаємо до нього порізані перці.
    Ріжемо стебло селери і відправляємо в сковорідку.
    Перчик чилі очищаємо від насіння і дрібно нарізаємо, кидаємо до інших овочів.
    Заливаємо протертими помідорами, перемішуємо і залишаємо гаситися під кришкою до м ’ якості овочів, хвилин на 15.
    Поки можна злити через сито квасолю. Збережіть воду.
    Додамо орегано, перемішаємо.
    Відправимо в сковорідку квасоля, дамо прогрется. Через хвилину-іншу, коли забулькает, кладемо туди ж фарш.
    Перемішаємо, пробуємо. Якщо вам здасться сухуватим, додайте води з-під квасолі. Мені не довелося.
    Посипаємо порізаної кінзою. Подаємо прямо в сковорідці - так колоритніший.
    Приємного апетиту!
    NB! Якщо ви не любите консервовану квасолю, використовуйте звичайну. Її необхідно попередньо замочити на ніч, потім відварити до готовності, 40-60 хвилин.
    Ольга Злобіна.