Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * філе індички (я беру філе стегна) - 700 гр;
    * цибуля - 2 шт;
    * булка - горбушка і шматочок;
    * яйце - 1 шт;
    * вершки 200 мл;
    * хрін столовий - 2 ст.л.;
    * сіль, мелений перець, щіпка каррі.
    Індичку ріжемо на шматки і пропускаємо через м'ясорубку.
    Цибулю дрібно ріжемо й обсмажуємо в розігрітій з рослинним маслом сковороду. Через хвилину до цибулі додати перець і трохи каррі.
    Особливо сильного смаку ця приправа не дасть, але цибуля стане дуже гарного кольору.
    Смажимо лук до прозорості на середньому вогні. У цей час можна замочити булку у вершках.
    Цибулю виходить ось такий красивий. Промалываем його і віджату від вершків булку через м'ясорубку до м'яса.
    У фарш відправляємо вершки з-під булки і яйце, перемішуємо.
    Солимо, перчимо, кладемо хрін і ще раз добре перемішуємо.
    Формуємо досить великі котлети, щоб вони були соковиті. Кладемо на розігріту з рослинним маслом сковороду.
    Смажимо з одного боку, накривши спеціальною сіткою проти бризок, або без неї.
    Потім перевертаємо, накриваємо кришкою і смажимо з іншого боку до готовності. Вогонь повинен бути невеликий, щоб котлети просмажились. Процес займає 7-10 хвилин.
    Готові котлети складаємо в миску під кришкою, щоб вони не охолонули, поки ми смажимо наступні партії.
    Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Ми їли з зеленим салатом.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна