Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • М'ясо північного оленя м'яке, соковите і дуже смачна. Смачне без будь-яких добавок, але з білими грибами виходить закінчений гарне блюдо. Гриби краще не дрібнити, а нарізати шматочками такого ж розміру, що і м'ясо.
    Інгредієнти:
    оленина (північний олень) - 700г;
    білі гриби 500г;
    ріпчаста цибуля - 1 шт.;
    чорний перець (мелений) - за смаком;
    сіль - за смаком;
    сметана - 2-3 ст.л.;
    рослинна олія - 1 ст.л.;
    вершкове масло - близько 20г.
    М'ясо очистити від плівок і нарізати кубиками 1.5х1.5 см.
    В казані (або будь-який каструлі з товстим дном і стінками) розігріти олію та масло. Додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до прозорості.
    Тепер можна додати оленину, швидко обсмажити, щоб на м'ясі з'явилася скоринка, після чого вогонь трохи зменшити, приправити чорним меленим перцем і готувати, помішуючи, до повної готовності м'яса.
    Поки м'ясо гаситься, гриби очистити і крупно порізати.
    Додати до майже готової оленини, акуратно перемішати, щоб шматочки грибів зберегли форму, покласти сметану, посолити і варити під кришкою до готовності. Подавати гарячим.
    Автор: Олена Покровська