Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ідею цього рецепту я почерпнула з італійської домашньої кухні, в якій господині використовують шавлія при обсмажуванні цілого шматка м'яса перед тим, як його потім запекти. І коли мені потрібно було зрозуміти швидкий вечеря, я згадала про цю цікаву травичку, яку ми незаслужено обходимо. Вийшло дуже смачно!
    Інгредієнти:
    * свинячий карбонад - 800 гр;
    * шавлія - 8-10 гілочок;
    * оливкова олія - 2 ст.л.;
    * вершкове масло - 50 гр;
    * свіжозмелений чорний перець, сіль.
    Ріжемо карбонад тонкими скибочками (товщиною в сантиметр). З даного об'єму має вийде 8-10 шматочків. Солимо й перчимо. Я крім цього використовую млин з приправами для гриля, що зовсім не обов'язково.
    Відриваємо листики шавлії від товстих стеблин і "прилепляем" до м'яса (з однієї сторони), зовсім злегка натискаючи, щоб листочки приклеїлися.
    На сковороді розігріваємо маслинове масло й додаємо невеликий шматочок вершкового. Як тільки воно расстает, кладемо ескалопи шавлією вниз.
    Поки вони смажаться, розкладаємо шавлія з цієї сторони. Смажимо на досить інтенсивному вогні буквально пару хвилин, потім перевертаємо.
    І смажимо на іншій стороні теж пару хвилин. Готові ескалопи складаємо в миску під кришку, щоб вони не охолонули, поки смажиться наступна партія.
    При цьому під кришкою вони пропарятся і будуть дуже мягкими.Подаем зі своїм коханим гарніром або салатом.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна