Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Склад:
    лисички - 400-500 г,
    1 куряча грудка ~250 г,
    сметана - 200-300 г,
    цибуля ріпчаста - 1 шт,
    зелень кропу,
    вершкове + олія для смаження,
    сіль,
    свіжозмелений перець
    Приготування:
    У велику миску налити воду і покласти лисички.
    Промити лисички в декількох водах і почистити від бруду за допомогою кулінарного пензлика або щіткою.
    Ще раз промити, відкинути на друшляк і дати стекти зайвої жидкости.Нарезать гриби середніми шматочками (не дрібно).
    Курячу грудинку вимити і добре обсушити.
    грудинку Нарізати скибками, а потім тонкими смужками як на бефстроганов (за бажанням, можна грудинку нарізати великими кубиками).
    Цибулину обчистити і нарізати чвертькільцями.
    У сковороді розтопити трохи вершкового масла і додати рослинну.
    нагріти Масло викласти курячу грудинку і обсмажити ~1 хвилину на сильному вогні, постійно помішуючи.
    Грудку трохи посолити, поперчити і перекласти на тарілку.
    В сковороду, де смажилася курка, викласти лисички і трохи посолити.
    Довести до кипіння на середньому вогні, при цьому з грибів має виділитися багато рідини.
    Готувати лисички, зрідка помішуючи, до повного випаровування жидкости.Затем додати трохи масла і обсмажити ~1-3 хвилини.
    Викласти лисички в миску до курки.
    Додати в сковороду олію, викласти цибулю, злегка посолити і обсмажувати ~20 хвилин на середньому або слабкому вогні до м ’ якості.
    В сковороду до смаженій цибулі додати лисички з куркою і перемішати.
    Покласти сметану (за бажанням можна влити трохи курячого бульйону, вершків або води) і все перемішати.
    Тушкувати під кришкою на мінімальному вогні ~5 хвилин.
    Додати рублену зелень кропу, сіль, перець за смаком, і перемішати.
    Накрити кришкою і дати настоятися ~ 5 хвилин.
    Подавати з картопляним пюре.
    Фото і рецепт: Олеся