Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    фазанчик 1 шт. (1 кг)
    сіль, перець за смаком
    лимон 1/4 шт.
    грейпфрут 1/4 шт.
    вершкове масло 50 г
    картопля 3-4 шт.
    морква 1 шт.
    ріпчасту цибулю 1 шт.
    томати черрі 5 шт.
    печериці 6-8 шт.
    зелень кропу
    спеції:
    часник сушений 1/2 ч. л.
    солодка перуки 1/2 ч. л.
    чебрець за смаком
    запашний горошок за смаком
    чорний горошок за смаком
    кориця на кінчику ножа
    Спосіб приготування:
    Всі спеції викласти в ступку. Гарненько подрібнити. У сковороді розігріти вершкове масло. Натерти шкірку грейпфрута і лимона на терці і викласти в скоовроду.
    Додати подрібнені спеції. Влити сік грейпфрута. Влити сік лимона. Птицю вимити, обсушити і розрізати на чотири частини. Викласти фазана в миску, посолити і поперчити за смаком.
    Залити гарячим маринадом, перемішати. Картоплю, цибулю і моркву нарізати скибками, викласти у вогнетривкий деко, змащене маслом.
    На овочах розкласти гриби, посолити овочі за смаком. Викласти на овочі фазана і розкласти томати. Накрити деко фольгою і запікати близько години при температурі 200 градусів.
    Потім фольгу зняти і запікати до золотистої скориночки ще хвилин 30, поливаючи выделившемся соком. Готову страву викласти на тарілку, прикрасити гілочками кропу і подати до столу.
    Приємного апетиту!