Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти (на 4-6 порцій:
    - качине філе - 1 кг;
    - лисички - 500 гр;
    - цибуля - 2 середніх шт;
    - бальзамічний оцет - 5 ст.л.;
    - кленовий сироп (або мед) - 2 ч.л.;
    - сіль, мелений чорний перець;
    - олія - 3 ст.л.
    Лисички промити під холодною водою від землі. Намагаємося зробити це швидко, інакше гриби розм ’ якнуть.
    Вимите і обсушене паперовим рушником качине філе солимо й перчимо з двох сторін.
    Обсмажуємо на розігрітій з однією столовою ложкою рослинного масла сковорідці з двох сторін по 3-4 хвилини до золотистої скориночки. Потім кладемо в деко з краями і ставимо в духовку, розігріту до 190 градусів, хвилин на 15, щоб довести до готовності.
    Цибулю ріжемо соломкою й обсмажуємо на іншій сковороді з рештою рослинною олією до м'якості.
    Лисички тим часом ріжемо досить крупно (на 2-3 частини, маленькі не ріжемо взагалі) і кидаємо до цибулі. Смажимо на невеликому вогні все разом хвилин так 10, періодично помішуючи.
    якраз філе буде готово. Виймаємо, кладемо в тарілку.
    І накриваємо фольгою, щоб м'ясо "відпочило" і розподілив всередині себе соки, хвилин на 5.
    Ту сковорідку, де смажилося філе, знову повертаємо на вогонь, виливаємо в неї бальзамічний оцет, лопаткою соскребаем качині прижарки з дна. Коли оцет почне закипати, зменшуємо вогонь і додаємо кленовий сироп (або мед), перемішуємо до розчинення оного в оцті й вимикаємо.
    Філе викладаємо на дошку й ріжемо шматочками під кутом 45 градусів.
    Кладемо м'ясо в тарілку, поливаємо соусом.
    Поруч складуємо лисички і швидше подаємо! Гості будуть щасливі! І ви теж.
    Приємного апетиту!
    Ольга Злобіна.