Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Нам усім треба є печінка. Вона багата залізом, а також неймовірно смачна, якщо добре приготовлена. І нехай спогади про гумової печінці в шкільній їдальні ще свіжі, настав час рухатися далі. Я готую печінка з французької приправою персияд.
    За красивою назвою ховається неймовірно проста річ - часник, цибуля, петрушка і трави на вибір, дрібно посічені разом. Печінка будь-якої тварини, будь то корова, коза, свиня або курка, отримає новий вимір смаку.
    Яловича печінка з петрушкою і часником
    200 г яловичої печінки
    невеликий пучок петрушки
    2 зубчики часнику
    чверть ріпчатої цибулі
    50 г вершкового масла
    сіль і мелений чорний перець
    При бажанні, печінка можна замочити на кілька годин в розчині з молока і води в рівних пропорціях, з додаванням щіпки солі. Сіль витягне залишки крові з печінки, а молоко позбавить від характерного запаху, якщо він присутній. Очистіть печінку від плівки, якщо така є.
    Дрібно порубайте разом цибулю, часник і петрушку. Краще всього спочатку дрібно посікти все окремо, а потім пройтися ножем по всіх інгредієнтів разом. Злегка посоліть персияд, щоб кристали солі допомогли подрібнити приправу.
    Рецепт приготування гранично простий. Наріжте печінка шматками товщиною 1 см. Розтопити вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Помістіть печінка в сковороду. Обсмажуйте 2 хвилини з одного боку.
    Перед тим, як перевернути, посоліть і поперчіть шматки печінки. Перевернувши, посоліть і поперчіть знову, додайте в сковороду приправу з петрушки і часнику з цибулею. Влийте 100 мл води.
    Готуйте 3 хвилини, поки печінка не буде трохи рожевої в центрі, а рідина на дні сковороди не перетвориться в насичений соус.
    Подавайте відразу ж, попередньо полив приготованим соком. Я зазвичай добровільно відмовляю собі в гарніру до цього блюда, але вам, я впевнений, сподобається ця печінка з ніжним картопляним пюре.
    Фото і рецет: Петро Голавский