Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Маринувати і запікати філе індички рекомендую з якими-небудь ароматними травами, наприклад, з чебрецем. Це покращить смак птиці.
    Інгредієнти:
    філе індички - 1,5 кг;
    фісташки - 1 жменя;
    тимьян кілька гілочок;
    сіль, перець чорний мелений, куркума за смаком.
    Філе індички, вимити, обсушити паперовими рушниками, натерти сіллю і куркумой. Обкласти гілочками тімьяна, загорнути в пергаментний папір. Підготовлену індичку прибрати в холодильник на дві доби.
    Через два дні дістати індичку з холодильника, залишити прогрітися при кімнатній температурі 2 години.
    Очистити фісташки, нашпигувати ними філе індички, загорнути в фольгу.
    Запікати філе індички попередньо прогрітому до 180 градусів духовці 30 хвилин. Потім зменшити температуру до 140 градусів і піч ще 2 години 30 хвилин.
    Якщо ви, як і я, користуєтеся термометром для м'яса, то запийте, поки температура всередині шматка не дійде до 85 градусів.
    Дістати індичку з духового шкафа, дати їй відпочити 30 хвилин.
    Краще подати відразу в якості гарячого з гарніром. Тільки що запечене м'ясо індички смачніше і ніжнішим. Або злити м'ясний сік, охолодити і подавати як нарізку. У цьому випадку запечене філе індички можна зберігати в холодильнику кілька днів.
    Фото і рецепт: Господиня