Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    свиняча вирізка - 500 гр;
    китайська локшина (пшеничне Удон) - упаковка (300 гр);
    морква - 2 шт;
    заморожена стручкова квасоля (або свіжа) - 200 гр;
    заморожений зелений горошок - 200 гр;
    зелена цибуля - 5 пір'я;
    корінь імбиру - корінець розміром з великий палець;
    соєвий соус - 3 ст.л.;
    яблучний оцет - 1 ст.л.;
    кунжутна олія - 2 ст.л.;
    крохмаль - 1 ч.л.;
    гаряча вода - 1/2 склянки;
    рослинна олія - 1 ст.л.
    насамперед розморожуємо квасоля і горошок.
    Поки моєму моркву, цибулю і м'ясо.
    Ріжемо вирізку на "медальйони" і кожен навпіл, щоб вийшли брусочки.
    Кладемо м'ясо в миску, заливаємо маринадом: соєвий соус, 1 ст.л. кунжутного масла, яблучний оцет. Трьом туди ж на дрібній тертці імбир. Залишаємо маринуватися хвилин на 10.
    А поки очищену моркву ріжемо невеликими смужками. (Якщо у вас є терка для морквини по-корейски, то вам пощастило).
    У цей час зваримо локшину за інструкції на упаковці, але менше зазначеного часу на 2 хвилини.
    Вок розігріваємо, наливаємо туди ст.л. кунжутного масла і кидаємо м'ясо без маринаду. Смажимо кілька хвилин до рум ’ яності. Потім виймаємо його в миску й накриваємо кришкою.
    У залишився маринад додаємо крохмаль, розмішуємо і вливаємо гарячу воду.
    У звільнену вок наливаємо рослинне масло і кидаємо туди морква, смажимо пару хвилин, потім додаємо квасоля, смажимо ще хвилину і потім горошок, ще хвилину.
    Доки цибуля поріжемо навскоси і відправляємо в сковорідку.
    Через хвилину додаємо туди м'ясо і локшину, перемішуємо, вливаємо соус з маринаду, перемішуємо і выключаем.Сразу на стіл.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна.