Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Баранина - це м'ясо, яке відмінно підходить для недільного обіду або вечері. Звичайно, в основному баранина - далеко не саме пісне м'ясо, але ви можете хоча б іноді побалувати себе пісними відбивними з молодої баранини - це не завдасть великої шкоди здоров'ю і збитку для фігури. Пропонуємо рецепт дієтичного страви з баранини з оригінальним легким соусом.
    Необхідні продукти (на 2 порції):
    4 баранячих відбивних з філейної частини (видалити з них весь жир) - по дві на кожну порцію
    трохи солі
    чорний мелений перець
    трохи оливкової олії (або кулінарний спрей)
    125 г знежиреного натурального йогурту
    1 зубчік часнику (розчавити в чесночнице)
    1 неповна столова ложка подрібнених листочків свіжої м'яти
    Приготування:
    Добре розігріти пательню на плиті, змазавши її злегка оливковою олією (або збризнути кулінарним спреєм, якщо не бажаєте додавати страви зайвих калорій).
    Баранячі відбивні посолити, поперчити і покласти на розпечену сковороду для смаження. Смажити за 5 хвилин з кожного боку (або до бажаної ступеня готовності). Можна посмажити відбивні не в сковороді, а на грилі.
    Поки м'ясо смажиться, приготувати м'ятний соус: змішати в чашці йогурт, роздавлений часник і подрібнене листя свіжої м'яти.
    Подавати баранячі відбивні найкраще з гарніром із вареного рису (краще цільнозернового) або кускуса і невеликою кількістю відвареного зеленого горошку. М'ятний соус подати окремо в соуснику.