Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * курка - 1 шт (вага 1,2 - 1,5 кг);
    * рослинна олія - 5 ст.л.;
    * сіль - 2 ч.л.;
    * свіжозмелений чорний перець (можна чорний) - 1 ч.л.;
    * кайєнський перець мелений (чилі) - 1/2 ч.л.;
    * мелена паприка - 1/2 ч.л.;
    * каррі - 1/2 ч.л.
    Включаємо духовку, розігріваємо до 180 градусів. Моєму курку і обсушуємо її паперовим рушником.
    Наливаємо в миску рослинна олія (можна оливкова рафінована), солимо, перчимо, перемішуємо.
    Додаємо інші спеції і знову перемішуємо. Обмазуємо курку з усіх боків маслом зі спеціями, у тому числі і всередині. Від масла скоринка буде чудовою і не сухий.
    Якщо є час, то, звичайно, нехай полежить годину-дві, щоб промаринуватися. Якщо немає - нічого страшного.
    Я є щасливим власником такої ось підставки. Якщо у вас такої немає, то можна взяти чистий скляну пляшку (з-під соку або пива), без паперових етикеток, налити в неї на половину води і саджати куру на неї. І пляшку ставимо неодмінно на деко, тому що з курки буде виділятися багато соку.
    Отже, садимо куру на підставку. Зверху поливаємо залишилися в мисці (у якої лежала кура) маслом зі спеціями. Крила загортаємо за спину, щоб не згоріли.
    Ставимо в духовку на годину точно. А далі дивимося. Я вже увазі розумію, що вона готова. Якщо сумніваєтеся, проткніть акуратно ножиком в товстому місці грудки, якщо протикається легко і сік без крові - готово. В середньому годину.
    Знімаємо курочку з підставки, кладемо на блюдо й урочисто несемо на стіл. Швидко, смачно і не клопітно!
    Приємного апетиту!
    NB! На гарнір я варю рис інструкції на упаковці, а потім виливаю в готовий рис сік з підставки, що виділився в процесі запікання курки. Корисним не назвеш, але смачно...!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна