Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Я хочу запропонувати Вам приготувати «Котлети в хлібної кошику». По-перше, це гарно! Такі котлети прикрасять навіть святковий стіл. По-друге, це - дуже смачно! Хлібна кошик зверху так приємно хрумтить, а знизу, просочившись соком м'ясного фаршу, така м'яка, ніжна і ароматна. А котлета - адже це завжди смачно! А зверху ще й помідори! А по-третє, це - просто. Таке блюдо приготує навіть починаюча господиня. Та й продукти дуже доступні. Сподіваюся, я Вас переконала?! Тоді фартух в руки і на кухню!
    Інгредієнти:
    хліб висівковий - 10 скибочок;
    помідори свіжі (маленького розміру, можна черрі) - 5 штук;
    для начинки:
    м'ясний фарш (курячий або свинячий або змішаний: яловичина + свинина) - 400 г;
    цибуля ріпчаста - 1 шт;
    зелень петрушки - кілька гілочок;
    сіль - за смаком;
    чорний перець - за смаком.
    Рецепт приготування
    1. У прямокутних скибочок висівкового хліба зрізуємо з усіх боків кірки. Ви, звичайно ж, можете взяти для приготування цієї страви інший вид хліба, наприклад, тостовий або простий пшеничний хліб, просто висівковий більш корисний для здоров'я.
    2. За допомогою качалки розгортаємо скибочки хліба в тонкий пласт. Якщо хліб хорошої якості він розкочується дуже легко, а якщо якість залишає бажати кращого, то може кришитися. Але це не страшно, можна легко виправити. Накладіть відокремився шматочок трохи внахлест на цілий і розкачайте качалкою.
    3. Укладіть розкатані скибочки хліба в порційні форми для випічки, сформуйте «кошик». Замість порційних форм можна використовувати силіконові форми для випічки.
    На формування однієї «кошики» знадобиться 2 скибочки розкачаного хліба. «Кошик» я робила, поклавши в форму один цілий скибочка, а другим, розрізавши трикутником, заповнила вільне місце, що залишилося.
    4. У м'ясний фарш (вид фаршу вибирайте на свій смак) додаємо дрібно нарізану зелень петрушки і ріпчасту цибулю, солимо й перчимо за смаком.
    5. Фарш добре вимішуємо. Звичайно ж, фарш найкраще вимішувати руками.
    6. Приготовані кошики з хліба заповнюємо щільно фаршем. Зверху ставимо, трохи вдавлюючи у фарш, помідор з хвостиком. Якщо у Вас немає в наявності помідор маленького розміру, то просто поріжте наявні помідори кружками і покладіть зверху на фарш по одному кухоль. Запікаємо приготовані «Котлети в хлібної кошику», поставивши їх на лист, в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Але Ви орієнтуйтеся на робочий стан Вашої духовки.
    7. Готові котлети в хлібної кошику витягуємо з духовки і даємо їм охолонути. Для відчуття повноти смаку краще подавати теплими.
    Кілька рад:
    фарш для котлет, звичайно ж, краще зробити самому, тоді Ви точно будете знати, з чого він;
    м'ясо для котлет краще прокрутити через м'ясорубку, ніж подрібнювати в блендері;
    котлети смачніше з змішаного фаршу.
    Фото і рецепт: Lorchen