Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Гостра страва з курки. Приготоване за рецептом із "Книга про смачну і здорову їжу".
    Інгредієнти:
    червоне напівсухе Вино - 1 ст. л.
    Оцет - 1/2 ст. л.
    Томатна паста - 1 ст. л.
    Цибуля ріпчаста - 1 шт
    Курка - 1/2 шт
    Помідор - 1 шт
    Приготування:
    Підготовлену тушку курки промити, розрубати на невеликі шматки і обсмажити в неглибокій каструлі з розігрітим маслом. Після цього в каструлю покласти дрібно нарізану цибулю, томат-пюре, додати оцет, вино, 1/2 чашки м'ясного бульйону, сіль, перець; закрити каструлю кришкою і тушкувати 1,5 години на слабкому вогні.
    Перед закінченням гасіння покласти нарізані скибками томати.
    При подачі на стіл на кожен шматок курки покласти шматочок лимона і посипати зеленню.
    Таким же способом можна приготувати чахохбілі з баранини, яку треба нарубати по 3-4 шматочки на порцію.
    На одну курку (або 500 г баранини) - 2 головки цибулі, 2 ст. ложки томата-пюре, 1 ст. ложку оцту, 2 ст. ложки вина (портвейн, мадера) і 2-3 ст. ложки олії.
    Фото і рецепт: Пантагрюель