Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цікавий рецепт. Смак - на любителя, оскільки подрібнене в пасту м'ясо дає нестандартні відчуття.
    Ковбаса відразу після відварювання здається трохи сухуватою, але після дозрівання в холодильнику робиться соковитою. Дуже приємно відчуваються в протертому м'ясі шматочки грибів.
    Але чого особисто мені в цьому смаку не вистачало, так це бекону. Дуже було б добре вимішати в фарш грамів 50~70 дрібно порізаного бекона.Лучше всього ковбасу використовувати для приготування ранкового бутерброду - поєднання з Бородінським хліб дуже приятное.Подавать цю ковбасу можна холодної або гарячої. Моїм домашнім більше подобається ковбаса, підсмажена з двох сторін на вершковому маслі.
    P.S. Ще один цікавий варіант такої курячої ковбаси (з маслинами і свининою) можна подивитися на форумі. Ось тут.
    НАЧИНКА
    70г печериць, 1/4 ч ложки солі, 1,5~2 ч ложки оцту, 1 ст. ложка рослинної олії
    КОВБАСА
    400г курячого філе, 1 яйце, 1 зубчік часнику, 150г сметани, 2/3 ч ложки солі, перець, при бажанні - 1 неповна столова ложка томатної пасти
    Печериці вимити і порізати соломкою.
    Змішати з оцтом, олією і сіллю.
    Дати постояти 5~10 хвилин.
    Викласти на деко і поставити в духовку при t=~250|C на 7~10 хвилин.
    Коли печериці подвялятся, вийняти з духовки і остудити.
    Куряче філе нарізати великими довгими смужками.
    У блендер покласти яйце, часник, сметану, перець і сіль. При бажанні - для кольору, можна додати томатну пасту. Збити.
    У працюючий блендер через отвір у кришці підкладати по черзі смужки курячого філе.
    У збиту масу ложкою вмішати гриби.
    Для загортання ковбаси можна використовувати пакет для запікання, рукав для запікання або звичайний товстий п/е пакеті.
    При використанні перших двох оболонок ковбасу можна відварювати (у воді і на парУ), запікати або готувати в мікрохвильовій печі; якщо використовувати п/е пакет, то ковбасу можна тільки варити.
    Ковбасну масу викласти в оболонку. Скрутити так, щоб вона набула вигляд батона ковбаси.
    (Якщо ковбаса буде варитися, то допустимо зверху обмотати її скотчем, оскільки він все одно не буде стикатися з фаршем.)На дно каструлі підходящого розміру покласти шматок ткани.На нього покласти ковбасу.
    Залити водою (можна окропом) і поставити на великий огонь.Когда вода закипить, вогонь зменшити до мінімуму і варити ковбасу 25~40 хвилин в залежності від діаметра.
    Бажано остудити ковбасу до теплого не виймаючи з воды.Готовую ковбасу вийняти з оболонки, загорнути у фольгу і прибрати в холодильник.
    Перед подачею ковбасу нарізати скибочками.
    Подавати або холодної, або посмаживши з двох сторін на сковороді.