Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Нам знадобиться:
    картопля (великий; нарізаний тонкими кружечками) - 4 шт,
    оливкова олія - 2 ч. л.,
    цедра лимона (терта) - 2 ч. л.,
    сік лимонний - 2 ст. л.,
    бринза - 100 г,
    орегано (сушений) - 1 ст. л.,
    гомілка куряча - 4 шт,
    стегно куряче - 4 шт,
    помідори черрі (на гілочці) - 250 г,
    зелені оливки (або чорні; без кісточки) - 3/4 склянки.
    Приготування:
    розігрійте Духовку до 220 гр. Картопля викладіть на дно форми для запікання. Збризніть оливковою олією, посоліть, поперчіть.
    Розкришіть бринзу, додайте до неї орегано, цедру і сік лимона. Розімніть вилкою.
    Обережно підніміть шкіру і покладіть під неї біля 2 ч. л. сирної маси.
    Злегка розітріть шкіру так, щоб начинка рівномірно розподілилася під нею. Викладіть курку на картоплю. Запікайте хвилин 30 - 40.
    Потім додайте до курки помідори і оливки. Поперчіть. Я ще на цьому етапі змащує курку невеликою кількістю олії, щоб вона сильніша зарум'янилася.
    Запікайте ще 10 - 20 хвилин до готовності курки.
    Автор: horo6aya