Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Я думаю, у багатьох будинках до свята подають варений язик так з хріном! Або з гірчичкою... Особисто я люблю періодично його їсти замість ковбаси на канапки. Також прекрасний він в салатах. Розповідаю, як варимо.
    Інгредієнти:
    мова;
    цибуля - 1 шт;
    морква - 1 шт;
    часник - 3 зубчіка;
    чорний перець горошком - 5 шт;
    запашний перець - 3 шт;
    лавровий лист - 2 шт;
    сіль.
    Кількість мови я не вказую бо маю на увазі 1 яловичий або 2 телячих. Свинячі мови я не дуже люблю, вони для мене занадто позбавлені структури... жувати нічого. В цьому рецепті відварюю 2 телячих.
    Мови добре моєму. Якщо треба - щіткою. Телячі мови я не замочую, а яловичий заливаємо холодною водою і дати постояти не менше години. Заливаємо холодною водою і ставимо вариться.
    Поки почистимо моркву й поріжемо великими шматками. Цибулю чистимо й ріжемо на 4 частини. Очищаємо часник.
    Коли мова закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь до маленького, додаємо овочі і спеції (усі, крім солі) і варити до готовності. Телячі мови 1,5 години, яловичий 2. За 15 хвилин до закінчення варіння посолимо.
    Потім гарячий мова виймаємо з бульйону, обдаємо холодною водою (швидко) і очистити шкіру, починаючи з підстави мови.
    Я зберігаю мова в холодильнику, загорнувши в фольгу.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга