Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Незрівнянне поєднання - качка з антоновкой! Саме антонівка володіє неповторним ароматом і потрібної кислинкою. А качині ніжки зручні тим, що не потрібно нічого обробляти і багато м'яса.
    Інгредієнти:
    качині ноги - 8 шт;
    яблука антонівка - 6 шт;
    лимон - 1/2 шт;
    стручкова квасоля на гарнір - 300 гр (опціонально);
    сіль, мелений чорний перець.
    Видаляємо у яблук серцевину.
    Нарізати кружечками товщиною в сантиметр. Збризкуємо відразу лимонним соком, щоб яблука не потемніли.
    Викладаємо яблука в деко з краями.
    Ніжки солимо й перчимо.
    Викладаємо ніжки на яблука. Ставимо в розігрітій до 180 градусів духовку на годину, а краще на півтора.
    Моєму стручкову квасолю.
    Кидаємо у киплячу підсолену воду. Після повторного закипання варимо три хвилини. Зливаємо.
    Через півгодини запікання ніжок, дістаємо їх і перевертаємо.
    Ще через півгодини перевертаємо ще раз. Ближче до кінця приготування качки розігріваємо на сковорідці 30 гр вершкового масла й обсмажуємо квасоля три хвилини, до появи золотинок. Вимикаємо, накриваємо кришкою.
    Качка виходить божественно м'якою. Яблука перетворюються в пюре. Краса! Квасоля - як варіант гарніру. Ви можете варіювати.
    Фото і рецепт: Ольга