Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Ймовірно, один з кращих і швидких способів втамувати голод після важкого робочого дня. Ніжне куряче філе в хрусткій паніровці і кілька крапель лимона - прекрасний легку вечерю. Кращий гарнір - всім знайомий салат з огірків і помідорів. Процес паніровки не такий складний і довгий, яким може здатися. Набивши руку за пару раз, ви будете користуватися цим методом частіше, ніж уявляєте.
    Смажена курка в паніровці
    2 курячих філе
    2 яйця
    100 г борошна
    100 г панірувальних сухарів
    50 г вершкового масла
    рослинна олія
    сіль і мелений чорний перець
    Панірувальні сухарі доступні практично у всіх магазинах. Вибирайте краще ті, де у складі немає нічого, крім борошна, води, солі та дріжджів. Якщо ви хочете приготувати панірувальні сухарі будинку, просто подрібніть черствий хліб до потрібного вам стану.
    Якщо у вас є блендер, це все набагато спрощує. Особисто я завжди перемелюю черствий хліб і завжди маю запас сухарів. Мені подобається, коли крихта зовсім дрібна, коли панірування повторює хвилеподібний рельєф волокон м'яса.
    Перш, ніж почати, заздалегідь підготуйте 3 тарілки, в яких будуть борошно, яйця й панірувальні сухарі. Посоліть борошно і поперчіть сухарі. Я додав у сухарі трохи дрібно порізаної розмарину, як цікаве доповнення до загального смаку. Розігрійте духовку до 180°C. Поставте велику сковороду на середній вогонь. Влийте 4 ложки рослинної олії.
    Покладіть грудки між двох аркушів пергаменту або кулінарної плівки. Відбийте ніж щось плоским і важким, дном невеликій каструлі, наприклад. Краще не використовуйте молотки для відбивання з зубцями, вони розривають волокна м'яса, перетворюючи його в ганчірку.
    Кожне філе можна розрізати уздовж навпіл і расплющіть до стану найтонших эскалопов. Це значно прискорить час приготування і виключить необхідність духовки. Мені подобається зберігати соковитість грудки, відбивши її трохи, лише надавши їй рівномірну товщину по всій довжині.
    Після того, як кожен шматок курки відбитий, обваляйте в борошні, потім опустіть в збиті яйця, потім покрийте гарним шаром панірувальних сухарів. Поставте в холодильник, поки готуєте салат.
    Додайте в сковороду вершкове масло. Помістіть шматки курки в сковороду і обсмажуйте по хвилині з кожної сторони, до золотистого кольору і апетитного хрускоту. Поставте філе в духовку на 5-7 хвилин до готовності. Курка в паніровці збереже всі свої соки, однак, не варто перетримувати.
    Обсушіть шматки курячого філе на паперовому рушник, щоб видалити надлишки жиру. Подавайте смажену курку, не забувши про кілька крапель лимонного соку і свіжий гарнір.
    Фото і рецепт: Петро Голавский