Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Рецептів котлет стільки ж, скільки рецептів борщу. Тому, щоб відразу запобігти спори за рецептурою, підкреслю, що це котлети, як їх роблю я! Виходить дуже смачно.
    Інгредієнти (8 порцій:
    * яловичина - 800 гр;
    * свинина - 800 гр;
    * цибуля - 2 шт;
    * часник - 2 шт;
    * булка - 1/3 батона;
    * молоко - 1 склянка;
    * петрушка - 1 пучок;
    * сіль, перець.
    М'ясо ріжемо кубиками. Булку замочуємо в молоці.
    Проворачиваем м'ясо через м'ясорубку. Бажано двічі - фарш буде ніжніше.
    В блендер відправляємо листочки петрушки і витискаємо туди ж часник. Перемелюють.
    перемелений двічі фарш, також через м'ясорубку, пропускаємо цибулю і віджату після молока булку. Додаємо зелень з блендера (її молоти вже не потрібно). Ретельно перемішуємо, краще всього руками.
    Солимо й перчимо. Ще раз заважаємо. На сіль потрібно спробувати - беремо в руки шматочок фаршу і додаємо до мови (є його не потрібно, це не тар-тар). Мова відчує - вистачає солі чи ні.
    Змоченими в холодній воді руками формуємо котлети і відправляємо на розігріту з рослинним маслом сковороду на невеликий вогонь.
    На першій стороні смажимо без кришки. Я накриваю сіткою проти бризок. Смажимо хвилини 3-5 до золотистого кольору.
    Перевертаємо на іншу сторону, накриваємо кришкою і смажимо ще 5-7 хвилин до готовності.
    Після першої партії котлет на сковорідці залишаються чорні "засмажки". Соскребаем їх лопаткою, выкидываем і продовжуємо смажити котлети.
    Готові котлети складаємо в миску під кришку, щоб вони не охолонули.
    Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Я обожнюю з пюре і солоними огірками.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна