Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Будемо готувати баранину з ріпою в горщиках в духовій шафі. Продукти наведені з розрахунку на 4 порції. Це приблизно 2/3 баранячої лопатки.
    Інгредієнти:
    баранина на кістці - 1 кг;
    ріпа - 200 г;
    морква - 100 г;
    цибуля ріпчаста - 100 г;
    капуста білокачанна - 200 г;
    курдюка - 50 г;
    сіль, чорний перець мелений червоний гострий перець, коріандр - за смаком;
    кінза - кілька гілочок.
    З баранячих кісток попередньо зварити бульйон, частина якого знадобиться в цьому рецепті.
    М'ясо нарізати невеликими шматочками, посолити і приправити спеціями. Залишити на дошці.
    Ріпу, моркву і цибулю обчистити, вимити і нарізати соломкою. Капусту дрібно нашаткувати.
    Курдюка розтопити на сковороді. Далі шкварки не використовувати.
    кожен горщик налити по 1-1,5 столової ложки розтопленого курдючного жиру, потім викласти частина овочів.
    На подушку з овочів покласти шматочки м'яса, потім - знову овочі. У кожен горщик додати по половнику бульйону.
    Горщики накрити кришками і поставити в попередньо розігрітий до 180 градусів духова шафа на 2-2,5 години.
    Готову тушковану баранину з ріпою краще подати прямо в горщиках, посипавши дрібно нарізаною кінзою або петрушкою.
    Фото і рецепт: Господиня