Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Це класичний китайський рецепт з Пекіна. Ви можете використовувати яловичину і свинину замість баранини, а цибуля-порей замінити зеленим або ріпчастою цибулею.
    Інгредієнти:
    На 4 порції:
    325 г філе баранини
    2 ст л рослинного масла
    3 зубчики часнику, роздавлених
    1 зелень цибулі-порею, порізане
    175 г великих грибів, порізаних
    1/2 ст. л кунжутного масла
    червоні перці чилі для прикраси
    Соус:
    1 ст. л. крохмалю
    4 ст л світлого соєвого соусу
    3 ст л китайського рисового оцту або сухого хересу
    3 ст л води
    1/2 ст л соусу чилі
    Інструкції:
    1. Гострим ножем нарізати м'ясо. Розігріти олію в розігрітій сковороді вок, на великому вогні обсмажити часник і цибулю-порей близько 2-3 хв.
    2. Тим часом зробити соус: змішати крохмаль, соєвий соус, оцет, воду і соус чилі. Відставити.
    3. У вок додати порізані гриби і обсмажувати 1 хв. Додати соус і готувати 2-3 хв або до готовності баранини.
    4. Побризкати кунжутною олією, перекласти баранину і гриби на підігріті тарілки. Прикрасити червоними чилі і негайно подавати.