Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Пропоную варіант домашніх бургерів з італійськими нотками. Поєднання песто, моцарелли і базиліка надають шарм звичайному бургеру. Спробуйте!
Інгредієнти:
рубленого м'яса - 500 гр;
французькі булочки - 4 шт;
помідор - 1 великий;
моцарела - 250 гр;
базилік - 5 гілочок;
салат - 4 аркуша;
соус песто - 200 гр;
майонез - 150;
вершкове масло - 50 гр;
сіль, мелений чорний перець.
Фарш солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Розігріваємо сковороду-гриль (без масла), формуємо котлети по формі відповідні булочкам, які ви купили (у мене овальні). Кладемо жаритися.
Смажимо 2-3 хвилини, потім повертаємо на 90 градусів, щоб зробити малюнок "грати" на котлеті, і знову смажимо 2-3 хвилини. Потім перевертаємо на іншу сторону і повторюємо процес.
Поки можна змішати майонез з песто. Соусу вийде більше, ніж треба в бургери. У нього смачно мочати картоплю фрі. Або спочатку візьміть норму продуктів для соусу удвічі менше.
Помідор ріжемо кружечками. Котлетки посмажимо на боках теж. Коли будуть готові, прибираємо їх в миску й накриваємо кришкою.
Моєму салат та базилік. Висушуємо паперовим рушником.
Моцареллу теж ріжемо кружечками. У магазині не було великого кульки моцарелли і я купила маленькі, великий, звичайно, зручніше.
Булочки ріжемо навпіл і намазуємо зрізи тоненьким шаром вершкового масла.
Кладемо булочки маслом вниз на розігріту суху сковорідку і смажимо дві хвилини на невеликому вогні.
Починаємо збирати бургери. На нижню половинку булочки кладемо листочок салату.
Викладаємо по столовій ложці соусу. Далі кладемо скибочки помидора.Потом листя базиліка (без стеблин). Далі кружечки моцареллы.Затем котлети. Накриваємо "кришечкою" булочки і скалываем зубочисткою.
Подаємо з картоплею фрі або без неї.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Барановська