Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
1,5-1,7 кг філе індички
1 ст.л. імбиру
2 ст.л. соєвого соусу
1 лайм
3 ст.л. абрикосового джему
100 г насіння кунжуту
800 г моркви
2 ст.л. вершкового масла
2 ст.л. цукрового піску
100 мл апельсинового соку
сіль
перець чорний мелений
зелень
Приготування:
Зробити маринад: імбир змішати з соєвим соусом, соком і цедрою лайма, джемом і кунжутом. Індичку вимити і обсушити, змастити приготованим маринадом і поставити на ніч у холодильник.
На наступний день духовку нагріти до 180-200С. М'ясо запікати 60-75 хвилин, час від часу поливаючи маринадом.
Моркву очистити, вимити, нарізати кружечками і смажити 5 хвилин на вершковому маслі, посипати цукром.
Додати апельсиновий сік, посолити, поперчити і тушкувати моркву ще 10-15 хвилин. При подачі посипати зеленню.