Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    1,5-1,7 кг філе індички
    1 ст.л. імбиру
    2 ст.л. соєвого соусу
    1 лайм
    3 ст.л. абрикосового джему
    100 г насіння кунжуту
    800 г моркви
    2 ст.л. вершкового масла
    2 ст.л. цукрового піску
    100 мл апельсинового соку
    сіль
    перець чорний мелений
    зелень
    Приготування:
    Зробити маринад: імбир змішати з соєвим соусом, соком і цедрою лайма, джемом і кунжутом. Індичку вимити і обсушити, змастити приготованим маринадом і поставити на ніч у холодильник.
    На наступний день духовку нагріти до 180-200С. М'ясо запікати 60-75 хвилин, час від часу поливаючи маринадом.
    Моркву очистити, вимити, нарізати кружечками і смажити 5 хвилин на вершковому маслі, посипати цукром.
    Додати апельсиновий сік, посолити, поперчити і тушкувати моркву ще 10-15 хвилин. При подачі посипати зеленню.