Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
фазанчик 1 шт. (1 кг)
сіль, перець за смаком
лимон 1/4 шт.
грейпфрут 1/4 шт.
вершкове масло 50 г
картопля 3-4 шт.
морква 1 шт.
ріпчасту цибулю 1 шт.
томати черрі 5 шт.
печериці 6-8 шт.
зелень кропу
спеції:
часник сушений 1/2 ч. л.
солодка перуки 1/2 ч. л.
чебрець за смаком
запашний горошок за смаком
чорний горошок за смаком
кориця на кінчику ножа
Спосіб приготування:
Всі спеції викласти в ступку. Гарненько подрібнити. У сковороді розігріти вершкове масло. Натерти шкірку грейпфрута і лимона на терці і викласти в скоовроду.
Додати подрібнені спеції. Влити сік грейпфрута. Влити сік лимона. Птицю вимити, обсушити і розрізати на чотири частини. Викласти фазана в миску, посолити і поперчити за смаком.
Залити гарячим маринадом, перемішати. Картоплю, цибулю і моркву нарізати скибками, викласти у вогнетривкий деко, змащене маслом.
На овочах розкласти гриби, посолити овочі за смаком. Викласти на овочі фазана і розкласти томати. Накрити деко фольгою і запікати близько години при температурі 200 градусів.
Потім фольгу зняти і запікати до золотистої скориночки ще хвилин 30, поливаючи выделившемся соком. Готову страву викласти на тарілку, прикрасити гілочками кропу і подати до столу.
Приємного апетиту!