Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    куряча грудка - 1 шт.;
    хліб (біла булка без скоринки) - 3 скибочки;
    молоко - близько 1/4 склянки;
    свіжа зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля) - 1 пучок;
    перець, сіль - за смаком;
    яйце - 1 шт.;
    для соусу бешамель:
    масло вершкове - 30г;
    борошно - 1.5 ст.л.;
    молоко - 2 склянки (можливо більше);
    сіль - за смаком;
    сир для сирної скоринки - за смаком;
    сир (тертий) - за смаком
    Приготування:
    Курячі грудки (філе) дрібно посікти. Хліб нарізати кубиками і залити молоком. Як тільки хліб вбере молоко, віджати його і змішати з фаршем.
    Додати яйце, приправити сіллю, перцем і вимішувати близько 10 хвилин. Зліпити з фаршу фрикадельки завбільшки з волоський горіх.
    Щоб фарш не лип до рук, поставте поруч тарілку з холодною водою: опускайте долоні у воду, перед тим як формуете фрикадельку.
    Курячі грудки (філе) дрібно посікти. Хліб нарізати кубиками і залити Розігріти духовку до 200 с. Деко змастити олією і розкласти на ньому фрикадельки. Запікати приблизно 15 хвилин.
    Для соусу бешамель розтопити вершкове масло, додати борошно і обсмажити до горіхового запаху.
    Зняти сковороду з борошном з плити, акуратно влити гаряче молоко, добре розмішати. Приправити соус за смаком сіллю.
    Розкласти фрикадельки з горщиках, залити соусом, посипати тертим сиром. Запікати при 180С близько 15 хвилин. Страва готова.
    Автор: Олена Покровська