Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
куряча грудка - 1 шт.;
хліб (біла булка без скоринки) - 3 скибочки;
молоко - близько 1/4 склянки;
свіжа зелень (петрушка, кріп, зелена цибуля) - 1 пучок;
перець, сіль - за смаком;
яйце - 1 шт.;
для соусу бешамель:
масло вершкове - 30г;
борошно - 1.5 ст.л.;
молоко - 2 склянки (можливо більше);
сіль - за смаком;
сир для сирної скоринки - за смаком;
сир (тертий) - за смаком
Приготування:
Курячі грудки (філе) дрібно посікти. Хліб нарізати кубиками і залити молоком. Як тільки хліб вбере молоко, віджати його і змішати з фаршем.
Додати яйце, приправити сіллю, перцем і вимішувати близько 10 хвилин. Зліпити з фаршу фрикадельки завбільшки з волоський горіх.
Щоб фарш не лип до рук, поставте поруч тарілку з холодною водою: опускайте долоні у воду, перед тим як формуете фрикадельку.
Курячі грудки (філе) дрібно посікти. Хліб нарізати кубиками і залити Розігріти духовку до 200 с. Деко змастити олією і розкласти на ньому фрикадельки. Запікати приблизно 15 хвилин.
Для соусу бешамель розтопити вершкове масло, додати борошно і обсмажити до горіхового запаху.
Зняти сковороду з борошном з плити, акуратно влити гаряче молоко, добре розмішати. Приправити соус за смаком сіллю.
Розкласти фрикадельки з горщиках, залити соусом, посипати тертим сиром. Запікати при 180С близько 15 хвилин. Страва готова.
Автор: Олена Покровська