Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
У тажині можна приготувати не тільки м'ясо шматочками. На цей раз я обсмажила у тажині фрикадельки, змішала їх з нутом в томатному соусі. Вийшло готове друге блюдо - смачне і корисне.
для фрикадельок:
м'ясний фарш (яловичий або змішаний) - 300г;
сіль, петрушка - за смаком;
манка - за смаком;
нут (нахут, турецький горошок) - 300г;
для соусу: помідор - 2-3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
кумін (мелений) - 1 ч.л.;
паприка (гостра) - 1 ч.л.;
кориця (мелена) - 1 ч.л.;
імбир (свіжий, кореневище) - 1-2 см;
куркума - 1 ч.л.;
чорний перець (мелений) - 1/2 ч.л.;
сіль - 1.5-2 ч.л.;
олія для смаження.
Нут замочити в холодній воді на добу. Потім промити, залити водою, довести до кипіння, зняти шумівкою пінку, після зменшити вогонь і варити під кришкою до готовності. На це піде не менше години.
У фарш для фрикадельок додати дрібно нарізану петрушку, манку і трохи води. Добре вимісити і сформувати кульки розміром з волоський горіх.
У сковороді (нижньої частини) тажіна розігріти олію і вроздріб обсмажити фрикадельки. Перекласти їх на окрему тарілку і накрити кришкою, щоб не охолонули.
На маслі, на якому смажили фрикадельки, додати нарізану кільцями цибулю і обсмажити до рум ’ яного кольору. Посипати спеціями і перемішати.
Додати нут і перемішати.
Поки смажена цибуля, помідори ошпарити, зняти з них шкірку, розрізати на кілька частин і пюрировать в блендері.
Додати помідори в сковороду з цибулею, розмішати, зменшити вогонь і варити під кришкою кілька хвилин, час від часу помішуючи. Приправити за смаком сіллю.
Перекласти в соус фрикадельки, акуратно перемішати і залишити нудитися в соусі пару хвилин. Фрикадельки з нутом готові.
Автор: Олена Покровська