Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • З гречаної крупи можна приготувати відмінні блюда, наприклад, приготувати її з грибами і свининою у горщику в духовці. Приготоване таким чином страва нагадує гречку, яку готували, а точніше сказати маринували, наші бабусі в російській печі. Гречка виходить м'якою і розсипчатою, та ще і смачною!
    Інгредієнти на 4 порції:
    крупа гречана - 300 г;
    свинина (грудинка) - 400 г;
    гриби печериці - 200 г;
    морква - 1 шт;
    цибуля ріпчаста - 1 шт;
    олія рослинна - 3 столові ложки;
    сіль - за смаком;
    чорний перець - за смаком;
    а також:
    керамічні або глиняні порційні горщики
    Рецепт приготування гречки в горщиках:
    1. Свинину вимити, нарізати шматочками середнього розміру. Моркву очистити, вимити і натерти соломкою. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, промити холодною водою, дрібно порізати. Гриби печериці почистити, якщо це необхідно, вимити і порізати середніми шматочками.
    2. Обсмажити На сковороді шматочки свинини близько 5 хвилин. Потім додати натертий соломкою моркву, порізані шматочками гриби печериці й ріпчасту цибулю, додати рослинну олію, приправити чорним перцем, і обсмажувати на середньому вогні, постійно помішуючи, близько 10 хвилин. Не солити.
    3. Крупу гречану перебрати, насипати в глибоку чашку і промити холодною водою до прозорості води, щоб позбутися від пилу.
    4. На дно порційних керамічних або глиняних горщиків спочатку викласти шар свинини з морквою, цибулею і печерицями.
    5. Потім викласти промиту гречану крупу. Залити гарячою водою, яку треба попередньо посолити за смаком. Рівень води має бути вище рівня гречаної крупи на 2 сантиметри. Горщики закрити кришками і поставити на деку в духовці. Готувати при 200 градусів близько 1 години.
    6. Розсипчаста гречка з грибами і свининою, приготовлена в горщику, готова.
    Кілька рад:
    горщики рекомендується замочити перед використанням в холодній воді;
    для зручності, вміст горщика можна викласти на тарілку.
    Фото і рецепт: Lorchen