Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
яловичина - 1 кг;
морква - 2 шт;
цибуля - 2 шт;
паприка - 2 ст.л.;
томатна паста - 2 ст.л.;
часник - 3 зубчіка;
червоний винний оцет - 4 ст.л.;
болгарський перець червоний - 2 шт;
помідори черрі - 500 гр;
яловичий бульйон (вода) - 1 літр (може навіть 1,5);
лавровий лист - 2 шт;
чебрець - 2 гілочки;
розмарин - 2 гілочки;
петрушка - 2 гілочки;
оливкова олія - 2 ст.л.;
сіль.
Моєму яловичину і промакуємо її з усіх боків паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу - так з'явиться рум'яна скоринка.
Обсмажуємо м'ясо на великій сковороді, розігрітій з оливковою олією до появи вищезгаданої золотистої скориночки. Для цього заважаємо його рідше, вогонь робимо більше.
Поки чистимо й ріжемо морква півкільцями. Цибулю нарізати чверть-кільцями.
Обсмажене м'ясо перекладаємо в каструлю з важким дном. Накриваємо кришкою для збереження тепла.
У сковорідку, де смажилося м'ясо, відправляємо моркву і цибулю. При необхідності можна додати трохи оливкової олії. Обсмажуємо на середньому вогні до м ’ якості пару хвилин.
м'ясо додаємо паприку і томатну пасту. Туди ж відправляємо моркву з цибулею, очищені зубчики часнику і перемішуємо.
На сковорідку з-під м'яса і морквини з цибулею наливаємо півчашки гарячої води і лопаткою соскребаем всі "карамельки", які утворилися під час смаження м'яса і овочів.
Відправляємо цю воду в каструлю до м'яса. Ставимо каструлю на невеликий вогонь.
Також додаємо в каструлю винний оцет, перемішуємо й тушкуємо 10 хвилин, помішуючи, щоб випарувався оцетовий запах.
Тим часом нарізаємо паприку квадратиками, відправляємо в кастрюлю.Из помідорів чері видаляємо насіння.
Робимо це наступним чином: ставимо в раковину миску, наповнюємо її водою, опускаємо руку з помидоркой у воду і тиснемо її, кісточки "бризнуть" у воду. Якщо це робити не в воді, у вас вся кухня буде в насінні.
Потім нарізаємо помідорки так само, як перець. Відправляємо їх в каструлю. Додаємо гарячий бульйон (або гарячу воду), доводимо до кипіння.
А поки змайструємо букет гарні. Кладемо на дошку (стіл) відріз кулінарної нитки, на неї складаємо гілочки зелені і лаврові листки.
Нитку зав'язуємо вузликом. Кінці можна зробити довгі і звісивши їх з каструлі, щоб можна було потім з легкістю дістати букет гарні. Але я дістаю його пінцетом, тому економлю нитку.
Відправляємо букет в гуляш. Після закипання накриваємо каструлю кришкою й тушкуємо 1,5 години, помішуючи.
Коли гуляш буде готовий, не забудьте викинути букет гарні.
Подаємо з вашим улюбленим гарніром. Я їм так, чоловікові подаю з відварною картоплею.
до Речі, перед букет гарни можна додати в каструлю 4-5 порізаних картоплин і тушкувати всі разом. Просто я не хочу з картоплею, тому вона варилася окремо, для чоловіка.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна