Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
гусак - 1 шт. (3.5-4 кг);
сіль, перець - за смаком;
для начинки:
чорнослив - 200-300г;
коньяк - за смаком.
Тушку гуся промити в холодній воді, обсушити серветкою. Зрізати надлишок жиру. Проколоти шкіру вилкою з бедрышкам, черевця і грудочки. Крила можна залишити, але краще відрізати, оскільки після смаження кістки оголюються некрасиво стирчать. Зверху натерти сіллю та перцем.
Чорнослив попередньо промити і залити коньяком. Коли ягоди набубнявіють, викласти їх в черевце гусака.
Зашити черевце нитками або дерев'яними зубочистками.Положить гусака у пакет для запікання, закрити і зрізати один куточок, щоб виходив пар. Запікати в прогрітій до 250 С духовці близько 20 хвилин, потім знизити нагрівання до 180 С і смажити до готовності (близько 2 годин).
Готовність гуся перевірте, проштрикнув спицею ніжку у найтовщій частині: витікаючий сік має бути прозорим.
Автор: Олена Покровська