Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * 2 качині грудки,
    * сіль,
    * мелений перець,
    * 8 ст. ложки соєвого соусу,
    * 4 апельсина,
    * 180 мл білого вина,
    * 180 мл курячого бульйону.
    Спосіб приготування.
    Підготовлені качині грудки посипають сіллю і перцем з обох сторін. Окремо в сковороді змішують свіжовичавлений апельсиновий сік з 4 апельсинів, бульйон, вино і цедру з 2 апельсинів.
    Суміш доводять до кипіння і зменшують вогонь до мінімуму. Любителям солодкого соусу тут можна додати 3 ст. ложки цукру і перемішати.
    Іншу сковорідку ставлять на середній вогонь і кладуть качині грудки на гарячу поверхню шкіркою вниз. Смажать 12-15 хвилин. З'явився жир видаляють із сковороди і додають соєвий соус.
    Потім грудки перевертають і смажать з іншого боку на повільному вогні протягом 10 хвилин, поливаючи шматочки м'яса зверху соєвим соусом, черпаючи його з дна за допомогою ложки.
    Вийнявши грудки із сковороди, їх ріжуть уздовж навпіл і кладуть в сковороду з соусом, який весь цей час варився на повільному вогні і став гущі.
    Продовжуючи варити в соусі на повільному вогні, качині грудки доводять до готовності.
    Подають, виклавши шматочки качки на тарілку і полити зверху апельсиновим соусом.